Το σουρεαλιστικό μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη ζωντανεύει απολαυστικά στη σκηνή του θεάτρου 104 για δεύτερη χρονιά από την ομάδα 4 Frontal.

Το μυθιστόρημα ανήκει στις  μεγάλες στιγμές της πεζογραφίας του Γιάννη Ξανθούλη (εκδ. Καστανιώτη), με απανωτές εκδόσεις και χιλιάδες φίλους. Το γιατί είναι προφανές. Ο συγγραφέας συλλαμβάνει με μοναδική οξυδέρκεια και χιούμορ τις παθογένειες της ελληνικής μεσο-μεγαλοαστικής κοινωνίας οδηγώντας την πλοκή σε μια παραληρηματική κατάληξη.

Δυο λόγια για το έργο: Στο παλιό αρχοντικό της οδού Αλφόνσου Πίπερμαν, η ήρεμη ζωή της ζάμπλουτης οικογένειας Πουστοδούλου, που εμπορεύεται τα προφυλακτικά ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ, ταράσσεται από τις συνεχείς απώλειες των μελών της. Όταν η πεντάχρονη Σίσσυ, η νόμιμη  κληρονόμος της αμύθητης οικογενειακής περιουσίας, αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει αποφασίζει να αναλάβει δράση και να ξεσκεπάσει το καλά κρυμμένο μυστικό. Κανείς όμως δεν ξέρει το δικό της μυστικό. Η Σίσσυ μεγαλώνει με εκατονταπλάσια ταχύτητα από το κανονικό. Κάπου ανάμεσα σε ήχους παιδικών τραγουδιών, ναζιστικών ύμνων, εντερικών αερίων και απόκοσμων γέλιων. Σε μία έπαυλη στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πρώτη του μεταφορά για το θέατρο το έργο ευτύχισε να πέσει στα χέρια μια ομάδας νέων και ορεξάτων συντελεστών που αξιοποίησαν στο έπακρο τα σουρεαλιστικά στοιχεία της αφήγησης. Το αποτέλεσμα είναι μια ξεκαρδιστική, καλοκουρδισμένη παράσταση που εντυπωσιάζει.

Δικαίως λοιπόν πήρε παράταση για ενάμισι μήνα ακόμα.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης: Πάνος Τοψίδης
Μουσική σύνθεση/ επιμέλεια: Ερατώ Α. Κρεμμύδα
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Χάρης Κρεμμύδας, Ελένη Τσιμπρικίδου
Βοηθός φωτιστή: Θέμης Θεοχάρογλου
Φωτογραφίες:  Ρούλα Λιανού/ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γιώργος Βαλσάμης
Γραφιστική επιμέλεια: Αριστείδης Παναγόπουλος
Trailer: Δανιήλ Οικονομέας

Ερμηνεύουν: Ελένη Κουτσιούμπα, Αμαλία Νίνου, Νεφέλη Μαïστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη.

«Οικογένεια Μπες-Βγες», Θέατρο 104,  Ευμολπιδων 41, Γκάζι  (στάση Μετρό Κεραμεικός), τηλέφωνο 2103455020 – 6940290312, www.104.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 20:00, Σάββατο & Κυριακή 21:15, από 11 Νοεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων: 12 € (Κανονικό) 8  € (φοιτητικό/ανέργων). Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr. Περισσότερες πληροφορίες: www.4frontal.com & www.facebook.com/4Frontal?fref=ts