Το έργο του Αλφρέντ Ζερί που ανέβηκε με επιτυχία το 1991 στο Περοκέ σε διασκευή Άννας Παναγιωτοπούλου και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη αναβιώνει στο Εμπρός από τη θεατρική ομάδα Ρεπεράζ.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά από το πρώτο ανέβασμά του στην Αθήνα, το «Έκτο Πάτωμα» διατηρεί όλη τη φρεσκάδα και τη γοητεία της πρώτης φοράς μαζί με το απαραίτητο φορτίο με το οποίο το «προίκισαν» οι συντελεστές εκείνης της παράστασης. Με τα τραγούδια δηλαδή του Κραουνάκη σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου –ποιος δεν θυμάται το «Τι Ώρα Είναι Τι Μέρα Είναι και Ποια Χρονιά», «Το Τραγούδι της Κουτσομπόλας» και άλλα πολλά;

Σε αυτό ζωντανεύει η δεκαετία του ’30 στο Παρίσι μέσα από τις ζωές των ενοίκων του έκτου ορόφου μια λαϊκής πολυκατοικίας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Εκεί, οι ένοικοι, ο ονειροπόλος καλλιτέχνης Μαξ Λεσκαλιέ, η κουτσομπόλα γυναίκα του Ζερμαίν, η φίλη της Μπερτ ή Σουλτάνα, η ιδιοκτήτρια κιρία Μαρέ, ο λογοτέχνης Οσπώ, η κόρη του Εντβίζ, ο καινούργιος ενοικιαστής Ζονβάλ, ο ντροπαλός Ζοζό, η Ζαν και η «Κυρία με τα Γκρίζα», συγκρούονται, ερωτεύονται και γενικά κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.

Η θεατρική ομάδα Ρεπεράζ ξεκίνησε να ασχολείται με το «Έκτο Πάτωμα» στις αρχές του 2015. Βασικό κομμάτι των προβών ήταν φυσικά η μουσική διδασκαλία μιας και τα τραγούδια από τελούν αναπόσπαστο τμήμα του έργου, στην ελληνική εκδοχή του τουλάχιστον.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Πρωτότυπο κείμενο: Αλφρέντ Ζερί
Διασκευή: Άννα Παναγιωτοπούλου
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Μουσική διδασκαλία – διασκευή: Ευαγγελία Τσιάρα
Καταγραφή: Διονύσης Καλογερόπουλος
Επιμέλεια μουσικού υλικού: Δημήτρης Δερμάνης
Κιθάρα – Τραγούδι: Ευαγγελία Τσιάρα
Κρουστά: Κωνσταντίνος Ρότσιος
Σκηνοθεσία – διασκευή κειμένου: Γαρυφαλλιά Τσιάρα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Τσίμος

Παίζουν: Αναστασία Χαραλαμποπούλου (Ζερμαίν Λεσκαλιέ), Διονύσης Γάλλος (Μαξ Λεσκαλιέ), Λεμονιά Τριανταφύλλου (κα Μαρέ), Μαρία Κατή (Ζαν), Δημήτρης Μπουρβάρης (Ανρί Ζονβάλ), Βαγγέλης Τσίμος (Ζοζό), Παντελής Χατζηιωάννου (Οσπώ), Ελένη Καλή (Εντβίζ),  Αφροδίτη Μπρίμη (Ιρέν)

Έκτο Πάτωμα, Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, 21:00 μ.μ.