Πέρασαν ήδη δυόμιση δεκαετίες αφότου στη ζωή μας εισέβαλε η ιδιωτική τηλεόραση, αλλάζοντας την αισθητική της καθημερινότητας και τον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας. Ένα διάστημα που ανέδειξε τα προτερήματα, αλλά κατέδειξε και τις τεράστιες στρεβλώσεις που προκαλεί ένα Μέσο Ενημέρωσης που από τη φύση του επιδρά καθοριστικά σε όποια κοινωνία κι αν απευθύνεται.

Αυτή τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα περιγράφει η θεατρική ομάδα W.T.F.-ACT, που ανεβάζει στο θέατρο Λύχνος την παράσταση «Μια χούφτα βαλεριάνες», με την υπογραφή του συγγραφέα και σκηνοθέτη Θοδωρή Κατσαρού.

Η θεατρική ομάδα συνεχίζει να… μοιράζει βαλεριάνες κάθε Κυριακή στις 21:00 στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Το στήσιμο της παράστασης είναι έξυπνο: σκηνές από «live» αναμεταδόσεις της τηλεόρασης και από τα παρασκήνια, που η μία διαδέχονται την άλλη. Τη δομή της παράστασης στηρίζει η Ντίνα, η κεντρική ηρωίδα- μια ντίβα της τηλεόρασης, που από τη δική της ματιά βλέπουμε την αλήθεια του ελληνικού glam-κιτς τηλεοπτικού γίγνεσθαι, με κωμικοτραγικές καταστάσεις μέχρι που η μοναξιά της εισβάλλει στη σκηνή.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Θοδωρής Κατσαρός και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου. Πλαισιώνεται από τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Τζηλίνη, Μαρία Παπαγαβριήλ, Νατάσα Θεοδωράκη, Στέλλα Δημάκη, Λία Ζαχαριάδη, Σωτήρη Σωτηριάδη, Σοφία Ζυγούμη και Δανάη Γιατρού.

Το θέατρο Λύχνος βρίσκεται στη γωνία της Ιερά Οδού 59 και Χαλκιδικής 83, στο Γκάζι.