Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσκαλεί τους θεατές των παραστάσεων να βοηθήσουν το έργο του Ανοιχτού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου.

Έχετε ακόμα φάρμακα στα συρτάρια σας από εκείνο τον πονόλαιμο/πονόδοντο/κοιλόπονο που σας είχε ταλαιπωρήσει πριν από μήνες, τα οποία θα λήξουν σε λίγο καιρό και θα καταλήξουν σε κάποιον κάλαθο αχρήστων;  Μια προσεκτική ματιά στα οικιακά φαρμακεία, τα συρτάρια και τα νεσεσέρ όλων μας θα αποκαλύψει ταμπλέτες, σωληνάρια, μπουκάλια και μπουκαλάκια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόνο μερικώς ή και καθόλου.

Αυτά τα σκευάσματα, για τα οποία δεν έχουμε καμία χρησιμότητα πλέον, και τα οποία, για να τα ξεφορτωθούμε, θα πρέπει να πεταχτούμε στο πλησιέστερο φαρμακείο –τα φάρμακα δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να πετιούνται σε κάδους απορριμμάτων- είναι απολύτως χρήσιμα για κάποιους συμπολίτες μας που αδυνατούν να τα πληρώσουν.

Γι’ αυτό το ΚΘΒΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου οργανώνει συλλογή φαρμάκων έως την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. Όλοι οι θεατές των παραστάσεων στην ΕΜΣ, στο Βασιλικό και στη Μονή Λαζαριστών παρακαλούνται να συνεισφέρουν όπως μπορούν στην προσπάθεια για την ενίσχυση του Ανοιχτού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μεγαλύτερη έλλειψη υπάρχει σε αντιβιώσεις ενηλίκων, αντιδιαβητικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά, γυναικολογικές κρέμες, αντιβηχικά σιρόπια ενηλίκων & παιδιών και γαστροανθεκτικά. Οι αλοιφές και τα σιρόπια πρέπει να είναι κλειστά.