Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για παιδιά, βασισμένη σε ένα θεατρικό έργο του βραβευμένου Μάικ Κένι, ανεβαίνει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Το «Αγόρι με τη βαλίτσα» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του νεανικού ρεπερτορίου τα τελευταία χρόνια. Γραμμένο το 2004 από το Μάικ Κένι, έναν από τους πιο σημαντικούς θεατρικούς συγγραφείς για νεανικά κοινά σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία ο οποίος έχει τιμηθεί με βραβείο Λόρενς Ολίβιε, την ανώτατη τιμητική διάθεση για το θέατρο στη χώρα του, διατηρεί όλη τη φρεσκάδα και την επικαιρότητά του.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο μικρός Ναζ ζει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά του αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς του τον στέλνουν μόνο του στον αδερφό του στο Λονδίνο. Ο Ναζ φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες,  με μόνη του συντροφιά την Κρίσια - ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα έχει τις ιστορίες που του έλεγε ο πατέρας του.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
Σκηνικά- Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Μουσική: Δημήτρης Τασούδης
Χορογραφία: Έντγκεν Λάμε
Βοηθός σκηνοθέτη: Στεφανία Ζώρα
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Λίλα Βλαχοπούλου (Κρίσια), Μαρία Καραμήτρη (Μητέρα/Οδηγός/Βοσκός/Γριά/Ναυτικός), Δημήτρης Καρτόκης (Πατέρας, Άνθρωπος/Ναυτικός/ Γέρος), Άγγελος Νεράντζης (Ναζ), Τίμος Παπαδόπουλος (Λαθρέμπορος/ Στρατιώτης/’Εμπορος/Αδελφός/ Ναυτικός).

Ο Μιχάλης Σιώνας, σκηνοθέτης και μουσικός, εστίασε στα βασικά υλικά του θεάτρου: το παιχνίδι, τη μεταμόρφωση, τα αληθινά αισθήματα, τον αυτοσχεδιασμό, τη φαντασία, την επικοινωνία των ηθοποιών με το κοινό. Βασισμένος στην εξαιρετική μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου επεξεργάστηκε μια καλοκουρδισμένη παράσταση, μακριά από άχαρους διδακτισμούς, που θα ταξιδέψει το επόμενο διάστημα σε πόλεις και χωριά της βόρειας Ελλάδας.

«Το αγόρι με τη βαλίτσα», Πολιτιστικό Κύτταρο Κομοτηνής (πρώην REX),  Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, 18:00.  Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (γενική είσοδος) –ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. Προπώληση εισιτηρίων: Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο (25310-84040), Viva.gr, Public.gr, Seven Sports, Ote shops, Γερμανός, Tickethour.com