Εμπνευσμένη από το κλασικό έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης» η παράσταση της ομάδας On the Road είναι μια αλληγορία για τη γενιά της κρίσης.

Η «Αρρώστια της νιότης» είναι ένα έργο πολύ κοντά στην καρδιά του ελληνικού δράματος. Στη Βιέννη της δεκαετίας του ’20 μια παρέα φοιτητών της ιατρικής επιδίδονται σε επικίνδυνα παιχνίδια θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την ηθική τους υπόσταση. Οπορτουνιστές και κυνικοί φλερτάρουν με το θάνατο προσπαθώντας να εξορκίσουν το φάντασμα ενός μέλλοντος που δεν επιφυλάσσει τίποτα καλό. Σεξ, αλκοόλ, ναρκωτικά και παιχνίδια εξουσίας δοκιμάζουν τα φυσικά και πνευματικά τους όρια την ώρα που οδηγούνται έκοντας-άκοντας στην καταστροφή υπό το βάρος της διάψευσης ελπίδων και ιδανικών που έφερε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Οι ομοιότητες με την σημερινή εποχή βγάζουν μάτι. Ευτυχώς η νεανική ορμή των συντελεστών και η ζωντάνια την οποία εμφυσούν στο έργο αποτελούν άξια αντίβαρα στη ζοφερή ατμόσφαιρα που φιλοτεχνεί ο Μπρούκνερ.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο/σκηνοθεσία: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Οργάνωση ομάδας: Ιωάννα Δαρμή
Βοηθός σκηνοθέτη / ήχος / φώτα: Άννα Ανεμογιάννη
Επιμέλεια κοστουμιών: Σοφία Αλεξανιάν
Σκηνική / μουσική επιμέλεια: On The Road
Φωτογραφία αφίσας: Αποστόλης Πλατανιάς
Artwork: Γιώργος Γιαννίμπας

Παίζουν: Ιωάννα Δαρμή, Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Μαρίνα Σωκράτη, Πάνος Τσαλιγόπουλος, Βίκυ Τσώτα, Γιώργος Χατζηκυριάκος

«Χαμένη γενιά»,  Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα. Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, 21:00-23:00. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας –δεκτή κάθε συνεισφορά για τη συνέχιση της λειτουργίας του θεάτρου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/On-The-RoAd-166990346973223/