Η ομάδα C.for Circus παρουσιάζει την κωμωδία του άγγλου βάρδου για τον νόμο, την τάξη, την ανθρώπινη ηθική και τους πειρασμούς της εξουσίας.

16ος αιώνας, Βιέννη - πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι νόμοι βρίσκονται σε λήθαργο και κάθε τάξη κι ευνομία έχει καταλυθεί.

Ο Δούκας της Βιέννης φεύγει και αφήνει αντικαταστάτη του στην εξουσία τον Άγγελο, τον πιο ηθικό, νομοταγή και ενάρετο από τους άρχοντες. Ο Άγγελος εφαρμόζει αμέσως τους ανενεργούς νόμους: όλοι οι οίκοι ανοχής κλείνουν και η μοιχεία ή η σεξουαλική συνεύρεση εκτός γάμου καταδικάζονται με θανατική ποινή. Ο Κλαύδιος, ένας νεαρός άρχοντας που άφησε έγκυο τη μέλλουσα σύζυγό του, συλλαμβάνεται και πρόκειται να εκτελεστεί. Η Ισαβέλλα, δόκιμη μοναχή και αδελφή του Κλαύδιου, μαθαίνει το νέο και συναντάει τον άρχοντα Άγγελο για να του ζητήσει χάρη. Ο Άγγελος της ζητάει, ως αντάλλαγμα για τη ζωή του αδελφού της, το κορμί της. Αυτός. Ο Άγγελος.Τελικά θα έρθει αντιμέτωπος με τον νόμο που ο ίδιος εφάρμοσε ή για την εξουσία ισχύει ο κανόνας της αυτοεξαίρεσης;

Η ομάδα C.for Circus -δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2008- στη δεύτερη εμφάνισή της στην Αθήνα, μετά το «Κάτι διαφορετικό» που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2013, διάλεξε ένα από τα λιγότερο παιγμένα στη χώρα μας έργα του Σαίξπηρ: Μια κωμωδία ηλικίας τετρακοσίων ετών για τη διαφθορά, τη δικαιοσύνη και την ανθρώπινη δολιότητα.

«Ο πιο επικίνδυνος είναι ο πειρασμός που μας προτρέπει ν' αμαρτήσουμε με την αξιολάτρευτη αρετή».

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Ερρικος Μπελλιές
Δραματουργική επεξεργασία | Σκηνοθεσία: C.for Circus
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σχεδιασμός φωτισμών: Σεσίλια Τσελεπίδη
Μουσική: C. for Circus
Φωτογραφίες: Άρης Μισόπαπας
Οργάνωση παραγωγής: art minds | Γιάννης Γκουντάρας

Παίζουν: Βαλέρια Δημητριάδου, Δημήτρης Κίτσος, Χρύσα Κοτταράκου, Ειρήνη Μακρή, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

«Με το ίδιο μέτρο», Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Κεραμεικός, τηλ. 210 5237297. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 22:00, από 15 Φεβρουαρίου 2016. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ γενική είσοδος, 5 ευρώ (ατέλεια, ανέργων).