Η παιδική παράσταση του ΚΘΒΕ, βασισμένη στο έργο του πολυβραβευμένου Μάικ Κένι, καταφτάνει στην ακριτική πόλη το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.

Ένα επίκαιρο έργο του πολυβραβευμένου βρετανού θεατρικού συγγραφέα Μάικ Κένι επέλεξε το Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης για να περιοδεύσει τις πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Κι αυτό διότι το «Αγόρι με τη βαλίτσα», γραμμένο το 2004, αναφέρεται στο θέμα του προσφυγικού. Όμως για την ίδια την υπόθεση του έργου, το οποίο όπου κι αν παίχτηκε απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, έχουμε ξαναγράψει – δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο.

Το έργο, το πρώτο παιδικό που συμπεριλαμβάνεται στο ρεπερτόριο του Κλιμακίου Μακεδονίας-Θράκης του Κρατικού Θεάτρου, είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη θέληση και επινοητικότητα, όπου η παιδική αθωότητα, η φαντασία και η αισιοδοξία θριαμβεύουν με μοναδικό εφόδιο τις ιστορίες που ο μικρός Ναζ (ο ήρωας μας) κουβαλάει στη βαλίτσα του, δώρο από τον πατέρα του.

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η Ξένια Καλογεροπούλου –εγγύηση από μόνη της-, τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο ταλαντούχος Μιχάλης Σιώνας και την παραγωγή υπηρετούν μια ομάδα φιλόδοξων ηθοποιών και έμπειρων συνεργατών του θεάτρου.

«Το Αγόρι με τη βαλίτσα», Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις 18:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ –ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης (25510-22808), Viva.gr, Public.gr, Seven Sports, Ote shops, Γερμανός, Tickethour.com