Χειλάκης, Κούρκουλος, Οικονομίδου και Μαξίμου πρωταγωνιστούν στην κωμωδία του Μολιέρου «Ταρτούφος ή Οι Απατεώνες» που συνεχίζεται ως τις 24 Απριλίου στο θέατρο της οδού Πειραιώς.

Ο Ταρτούφος, ένας ψευτοθρησκευόμενος μικροαπατεώνας που παρουσιάζεται ως  υπέρμαχος της ενάρετης ζωής , φιλοξενείται από μια πλούσια, αστική οικογένεια του Παρισιού και διαταράσσει τις ενδοοικογενειακές σχέσεις επηρεάζοντας τον πατέρα της οικογένειας, Οργκόν. Παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων να τον πείσουν ότι ο Ταρτούφος είναι κατ’ επίφαση μόνο άνθρωπος της εκκλησίας, ο Οργκόν επιμένει ότι η παρουσία του μέσα στο σπίτι είναι προς όφελος ολόκληρης της οικογένειας. Τελικά τα μέλη της οικογένειας συνεργάζονται για να αποκαλύψουν την απάτη του Ταρτούφου και τα καταφέρνουν, όμως το κακό έχει ήδη γίνει. Ο απατεώνας είναι πλέον ιδιοκτήτης του σπιτιού τους και γνώστης των πιο καλά κρυμμένων μυστικών τους.

Το έργο αυτό του Μολιέρου το οποίο γράφτηκε το 1664 και έπεσε θύμα λογοκρισίας στην εποχή του –χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να βρει τον δρόμο του προς την θεατρική σκηνή λόγω αντιδράσεων του κλήρου- αποτελεί μια δριμεία καταγγελία της υποκρισίας που βασίλευε στα σαλόνια της καλής κοινωνίας της εποχής.  Καθόλου τυχαία λοιπόν, όταν το έργο ανέβηκε τελικά, το όνομα Ταρτούφος έγινε συνώνυμο της λέξης απατεώνας.

Η παράσταση του έργου που ανεβαίνει στο θέατρο Κιβωτός σε σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια χρησιμοποιεί τη νέα έμμετρη μετάφραση του βραβευμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα.  

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Αιμίλιος Χειλάκης, Μανώλης Δούνιας 
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Ζαμάνης-Miltos Couture
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Δάφνη Ηλιοπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Θεμιστοκλής Παυλής
Πρωτότυπη Μουσική – Ηχητικός Σχεδιασμός: Λάμπρος Πηγούνης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Ταυτότητα παράστασης: Πανκ Τανκ
Βοηθός Σκηνοθετών: Δήμητρα Βαμβακάρη
Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη
Οργάνωση παραγωγής: Σωτήρης Μίχας 

Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Άλκις Κούρκουλος, Ράνια Οικονομίδου, Αθηνά Μαξίμου, Άγγελος Μπούρας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιώργος Λιάντος, Τσιμάρας Τζανάτος, Φραγκίσκη Μουστάκη

«Ταρτούφος ή Οι Απατεώνες», Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Γκάζι - Στάση μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210-3427426. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 21:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 19:00 από 12 Φεβρουαρίου έως Πέμπτη 24 Μαρτίου. Τιμές εισιτηρίων: από 10 έως 20 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: στο ταμείο του Θεάτρου Κιβωτός και στο Viva.gr