Η Κατερίνα του Αύγουστου Κορτώ επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή στις 23:45 από τις 3 Φεβρουαρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Η παράσταση-γεγονός που είδαν περισσότεροι από 40.000 θεατές επαναλαμβάνεται για λίγες ημέρες. Στο «σπίτι» της, στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου στον Κεραμεικό, και με την εξαίρετη Λένα Παπαληγούρα (βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στα περσινά θεατρικά βραβεία του Αθηνοράματος) στον κεντρικό ρόλο.

Τέσσερις λόγοι για να δείτε την παράσταση (αν δεν την έχετε δει ήδη):

  1. Είναι βασισμένη στο «Βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ (εκδόσεις Πατάκη), ένα από τα πιο ειλικρινή, προκλητικά και σπαρακτικά κείμενα που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια στα εληνικά.
  2. Αναφέρεται στο μείζον θέμα της ψυχικής ασθένειας, των ασθενών και του περιβάλλοντος τους –θέμα ταμπού ακόμα και σήμερα.
  3. Η Λένα Παπαληγούρα δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας –και μόνο γι’ αυτήν αξίζει κανείς να δει και να ξαναδεί την παράστασ-η στον ρόλο της διπολικής μητέρας του συγγραφέα που παλεύει να ελιχθεί μέσα στο χάος του μυαλού της και παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.
  4. Η δραματουργική επεξεργασία και η σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη δικαιώνει το όραμα του συγγραφέα και τις προσδοκίες των θεατών.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα
Μουσική: Λόλεκ 

Φωτογράφος: Ιωάννα Χατζηανδρέου
Παραγωγή: Λυκόφως – Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

«Κατερίνα», Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός, τηλ. 2110132002-5, 2121042777. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή στις 23:45, από 3 Φεβρουαρίου. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 €, φοιτητικό, άνω των 65 ετών, ανέργων & ΑμεΑ 12 €. Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr, Πανεπιστημίου 39, 210 7234567