Την απολαυστική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν «Το Σώσε» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Οι άλλοι» σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αμπελοκήπων Αλέξης Μινωτής

Η συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Boρείου Ελλάδος με το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων «Ιανός» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αποδίδει καρπούς. Η θεατρική ομάδα «Οι Άλλοι», η οποία συστάθηκε από άτομα που μετέχουν στο πρόγραμμα του Ψ.Ν.Θ.,  θα παρουσιάσει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 21:00  την κωμωδία του Μάικλ Φρέιν «Το Σώσε» σε σκηνοθεσία της ηθοποιού του Κ.Θ.Β.Ε. Άννης Τσολακίδου.

Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου:

Ένας περιοδεύων θίασος που αποτελείται από ηθοποιούς Β΄ κατηγορίας, αποφασίζει να ανεβάσει μια φάρσα Β΄ κατηγορίας! Τον θίασο αποτελούν μια πρωταγωνίστρια που ξεχνάει συνέχεια τις ατάκες της και δεν καταφέρνει ποτέ να συγχρονίσει τα λόγια με την κίνηση, ένας  αριβίστας συμπρωταγωνιστής  που ποτέ δεν καταλαβαίνεις τι λέει, ένας προσφάτως χωρισμένος ηθοποιός, μια μελιστάλαχτη κουτσομπόλα, ένας απόμαχος αλκοολικός και μια ευσυγκίνητη ενζενί που χάνει συνεχώς τους φακούς επαφής της. Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν ένας κομπλεξικός σκηνοθέτης, μια αγχωτική βοηθός κι ένας φροντιστής που, συν τοις άλλοις, αναγκάζεται να ντουμπλάρει όλους τους ρόλους!

Το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων «Ιανός» του Ψ.Ν.Θ.,  το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1992, έχει ως αντικείμενο τις εξαρτήσεις ατόμων από ψυχοδραστικές ουσίες. Το Τμήμα προσεγγίζει, κατευθύνει και παρακολουθεί τα εξαρτημένα άτομα σε όλες τις φάσεις τόσο της εξάρτησης όσο και της απεξάρτησης τους μέχρι την ολοκληρωμένη επανένταξη τους στον κοινωνικό ιστό.

«Το Σώσε», Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αλέξης Μινωτής,  Πατριάρχου Γρηγορίου Ε' 16, Αμπελόκηποι), Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 21:00. Είσοδος Ελεύθερη