Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση ενενήντα χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ ανεβάζοντας το «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» του Σταύρου Τσιώλη

Το πρώτο ανέβασμα του έργου στην Αθήνα το 2011 επισκιάστηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί ομάδων του λεκανοπεδίου οι οποίοι επιχείρησαν να μπουκάρουν στο Θέατρο Τέχνης και να το κάνουν λίμπα. Έτσι, το «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» του Σταύρου Τσιώλη («Παρακαλώ γυναίκες μην κλαίτε!», «Ας περιμένουν οι γυναίκες» κ.α.) δεν έτυχε της προσοχής που του αναλογούσε από το θεατρόφιλο κοινό. Κακώς. Η παράσταση που ενορχήστρωσε ο σκηνοθέτης Κωστής Καπελώνης –πρωταγωνιστούσε η Μυρτώ Αλικάκη- ήταν και έξυπνη και διασκεδαστική.

Η νέα παραγωγή του έργου από το ΚΘΒΕ θα έχει –φανταζόμαστε- καλύτερη τύχη. Πρώτον διότι η παράσταση ανεβαίνει στην έδρα του ΠΑΟΚ και ο νοών νοείτω. Δεύτερον, διότι το ίδιο το έργο το αξίζει.

Δυο λόγια για την υπόθεση: Το έργο αναφέρεται στην ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, συμμετείχαν και δυο νεαρές γυναίκες οπαδοί για να συναντήσουν στον Σταθμό Λαρίσης διάσημο Έλληνα ποπ τραγουδιστή από τον οποίο η μικρότερη έχει ζητήσει -με επιστολή της- ραντεβού.

Το έργο θα ανεβεί σε σκηνοθεσία του Ταξιάρχη Χάνου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενενήντα χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ.