Το έργο του Δημήτρη Μαλισσόβα «Ας ερχόσουν για λίγο», μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Σουγιούλ, συνεχίζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Τα μουσικοθεατρικά θεάματα γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια μεγάλες δόξες στην Αθήνα. Οι βίοι τραγουδιστών, συνθετών και στιχουργών αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για συγγραφείς και σκηνοθέτες αφού συνδυάζουν δραματικές δυνατότητες με μουσικές ανάσες, τόσο αγαπητές στο κοινό.

Το τελευταίο «κρούσμα» του είδους είναι η παράσταση-αφιέρωμα στον συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ  στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Διά χειρός Δημήτρη Μελισσόβα, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, το νέο αυτό εγχείρημα στηρίζεται από ένα πολυμελή θίασο πρωταγωνιστών με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Μπέζο στον κεντρικό ρόλο.

Δυο λόγια για τον Μιχάλη Σογιούλ: Ο μετρ της ελαφράς μουσικής μεσουράνησε κατά τον Μεσοπόλεμο αλλά και στα τέλη της δεκαετίας του ’40, γράφοντας εκατοντάδες τραγούδια για να σιγομουρμουρίσεις, να χορέψεις να ερωτευτείς: ταγκό, ρομάντζες, βαλς, καντάδες, δημοτικά ακόμη και πατριωτικά και τα περίφημα αρχοντορεμπέτικα. Από τα πιο γνωστά είναι: «Ασ’ τα τα μαλλάκια σου», «Ο μήνας έχει εννιά», «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά», «Άρχισαν τα όργανα», «Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα», «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα» και φυσικά το «Ας ερχόσουν για λίγο».

Η αποδεδειγμένη αγάπη του Μελισσόβα προς τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και το τραγούδι, η φωνητική δεινότητα του Γιάννη Μπέζου σε συνδυασμό με τη σκηνική παρουσία του και το υποκριτικό ταλέντο του και η φροντίδα που χαρακτηρίζει τις παραγωγές του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος εγγυώνται το καλό αποτέλεσμα.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία - κείμενο: Δημήτρης Μαλισσόβας
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Προδρόμου
Σχεδιασμός ήχου: Νίκος Χρονόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Γιάννα Βασιλείου -Δημήτρης Μπουζάνης
Διεύθυνση παραγωγής: Δάφνη Πιτσίκα - Κική Τσαντίρη   
Κομμώσεις: Μαρία Κωτσάκη
Φωτογραφίες: Αθηνά Λιάσκου
Παραγωγή: People Entertainment Group - Progress Advisors

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Τάνια Τρύπη, Ευρυδίκη, Βαλέρια Κουρούπη, Ελένη Καρακάση, Γιάννα Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Κατσώλης, Σταύρος Νικολαϊδης, Γιώργος Παράσχος, Σταύρος Μαρκάλας

Χορεύουν: Έλενα Κέκκου, Μυρτώ Σχοινοπλοκάκη, Ελένη Κυριακίδη, Νηρέας Μαρκάκης, Κωνσταντίνος Φρίγγας, Θεόδωρος Σουρμελής

Συμμετέχει δεκαμελής ορχήστρα

Ας ερχόσουν για λίγο, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη-Σάββατο, ώρα 20:00, από 4 έως 21 Μαΐου. Τιμές εισιτηρίων: VIP 32 , 25, ζώνη Α 25, 20 €, ζώνη Β 20, 15 €, ζώνη Γ 15, 13 €, εξώστης 13, 11 €. Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 212 2540000, theatron254.gr, ticketservices.gr.