Το Rēs Ratio Network, σε συνεργασία με το Studio Matejka, διοργανώνει από 5 Μαρτίου κύκλο σεμιναρίων με θέμα «Αφηγηματικό σώμα»

Το Rēs Ratio Network υποδέχεται τους εκπροσώπους-μέλη του Studio Matejka, Αλεξάνδρα Καζάζου, Milan Kozánek, Athony Nikolchev, Gema Galiana και Salih Usta και τους Άρη Σερβετάλη, Αχιλλέα Χαρίσκο, Έφη Μπίρμπα, εγκαινιάζοντας την 1η καλλιτεχνική κατοικία - residency για το έτος 2016-17. Μια συνεργασία της οποίας απώτερος σκοπός είναι τόσο η διερεύνηση του χαρακτήρα ενός οργανικού τρόπου παραγωγής παραστασιακού υλικού, όσο και η τελική σύνθεση σκηνικών εικόνων που μπορεί να προκύψει από μια τέτοιας φύσεως δημιουργική διαδικασία.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας τους, το Rēs Ratio Network διοργανώνει φέτος ένα κύκλο πέντε (5) συνολικά σεμιναρίων εξειδίκευσης στο Θέατρο Ροές, με γενικό τίτλο «Το αφηγηματικό σώμα». Η ελληνοπολωνέζα ηθοποιός Αλεξάνδρα Καζάζου, η ηθοποιός και φωτογράφος Gema Galiana, ο χορευτής και χορογράφος Milan Kozánek, ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, ο χορευτής και ηθοποιός Αχιλλέας Χαρίσκος και η εικαστικός και σκηνοθέτις Έφη Μπίρμπα θα εντοπίσουν σημεία μιας ιδιαίτερης σωματικής και σκηνικής πρακτικής.

Ο σεμιναριακός κύκλος αποτελείται από πέντε (5) μαθήματα, διάρκειας πέντε (5) ωρών το καθένα, εκτός του προγραμματισμένου για το Σάββατο 5 Μαρτίου μαθήματος, το οποίο θα διαρκέσει πεντέμισι (5 1/2) ώρες. Απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές και τελειόφοιτους δραματικών σχολών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά μάθημα δεν θα ξεπερνά τα δεκαέξι (16) άτομα.

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Σάββατο 5 Μαρτίου, 10:00-15:30
Milan Kozánek, Αλεξάνδρα Καζάζου

Σάββατο 12 Μαρτίου, 10:00-15:00
Gema Galiana

Σάββατο 19 Μαρτίου, 10:00-15:00
Αλεξάνδρα Καζάζου

Σάββατο 26 Μαρτίου, 10:00-15:00
Άρης Σερβετάλης, Αχιλλέας Χαρίσκος

Σάββατο  2 Απριλίου, 10:00-15:00
Έφη Μπίρμπα

Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι. Διάρκεια σεμιναριακού κύκλου: 05 Μαρτίου 2016 – 02 Απριλίου 2016. Πληροφορίες: 693 8978020, [email protected]  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν της αίτηση συμμετοχής τους, συνοδευόμενη από σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], έως και ένα εικοσιτετράωρο πριν την αναγραφόμενη έναρξη κάθε μαθήματος.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσόν των τριανταπέντε (35) ευρώ ανά μάθημα.  Στους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το σεμιναριακό κύκλο παρέχεται έκπτωση 20%.