Το πασίγνωστο θεατρικό έργο του Χάρολντ Πίντερ ανεβαίνει στο δημοτικό Θέατρο με τους Γιώργο Γλάστρα, Μαρία Σκουλά και Νίκο Ψαρρά

Θεωρείται ένα από τα δραματικά κομψοτεχνήματα του Χάρολντ Πίντερ, γραμμένο το 1978. Τρία πρόσωπα, μία γυναίκα και δύο άντρες, συγκροτούν ένα ερωτικό τρίγωνο το οποίο θα καθορίσει την εξέλιξη της ζωής και της σχέσης τους. Εκείνη, η Έμμα, παντρεμένη με τον Ρόμπερτ, συνάπτει δεσμό τον Τζέρρυ, κολλητό φίλο του άντρα της. Ο δεσμός θα κρατήσει χρόνια όμως, πριν ξεθυμάνει, εκείνη θα αποκαλύψει την αλήθεια στον άντρα της, ένα αγνοία του εραστή της. Οι τρεις τους θα εξακολουθήσουν να υποδύονται ο καθένας τον ρόλο του γνωρίζοντας ο καθένας μόνο μέρος της αλήθειας.

Η πρωτοτυπία της «Προδοσίας» του Πίντερ έγκειται καταρχάς στην ανεστραμμένη χρονολογική σειρά με την οποία παρουσιάζονται τα γεγονότα -το έργο ξεκινάει με την συνάντηση των δύο εραστών δύο χρόνια μετά από το τέλος του δεσμού τους. Η αντιστροφή αυτή μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε από απόσταση τις αλλαγές στη στάση και στη συμπεριφορά των τριών ηρώων του έργου, σαν ένα κουβάρι που ξετυλίγεται.

Όμως, η ειδοποιός διαφορά, αυτό το κάτι που κάνει το έργο να ξεχωρίζει, είναι το (πικρό) χιούμορ και η συμπάθεια με την οποία ο συγγραφέας περιβάλλει τους ήρωές του.

Το έργο που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό -ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1981 από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν- θα παρουσιαστεί σε μια νέα πρωτότυπη σκηνική εκδοχή από τον Γιάννη  Μόσχο. Η δράση θα εξελίσσεται σε όλους τους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (σκηνή, μπαρ, φουαγιέ , κλιμακοστάσια) με τους ηθοποιούς και τους θεατές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά - Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Βοηθός σκηνογράφος: Νόρα Δεληδήμου
Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδου
Βοηθοί σκηνοθέτες: Μάνος Βαβαδάκης, Μάρω Πέτλη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γλάστρας (Ρόμπερτ), Μαρία Σκουλά (Έμμα), Νίκος Ψαρράς (Τζέρρυ)

«Προδοσία», Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 18:00, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 21:30, από 7 Μαρτίου. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15, φοιτητικό 10, ΑΜΕΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ 8 ευρώ. Προπώληση: Στα ταμεία του θεάτρου, τηλ.: 210 4143 310 - 210 4143 320,  Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου), www.ticketservices.gr