Μια ξεχωριστή παράσταση περιμένει τους μικρούς θεατές και τους γονείς τους αυτή την Κυριακή στις 12.00 στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη. Το ‘’Βιβλίο των  θρύλων’’ θα ανοίξει για την Ελλάδα και την Μολδαβία, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τους δύο λαούς την Παγκόσμια ημέρα θεάτρου.

Μετά την πραγματικά συγκινητική συμμετοχή του Μολδαβικού συγκροτήματος Μολδοβανεάσκα κατά την διάρκεια της παράστασης η παραγωγή Εργοστάσιο Ονείρου εξασφάλισε για μια ακόμα φορά την εμφάνισή τους.Το προξενείο της Μολδαβίας θα δώσει το παρών, καθώς και πολλοί επίσημοι του καλλιτεχνικού, αθλητικού και πολιτικού χώρου.

Η παράσταση

 Το θέμα της παράστασης είναι η τεχνολογία και πόσο αυτή επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών.  Πόσο το διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η τηλεόραση είναι υπεύθυνα για την αποξένωσή τους.  Βρισκόμαστε στο έτος 2077, η φύση και τα ζώα έχουν εξαφανιστεί λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. 

Οι άνθρωποι έχασαν την φαντασία τους, την επικοινωνία, τα όνειρα και το γέλιο... Μόνο ένα μικρό παιδί που ακόμη ονειρεύεται, γίνεται βοηθός του ασημένιου ιππότη Ασταναπάν και μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες ανοίγουν το βιβλίο των θρύλων, το οποίο έρχεται να μας θυμίσει αξίες (αγάπη,οικογένεια,φιλία,) που έχουν χαθεί.

Συντελεστές

Συγγραφέας-Σκηνοθεσία:    Δημήτρης Πιέτρης

Σκηνικά-Ζωγραφική:         Γιάννης Σπανόπουλος

Κοστούμια:                       Ευαγγελία Πολυζωίδη

Χορογραφίες:                   Έλλη Μερκούρη

Φωτισμοί:                        Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Video Art:                        James P.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γιάννης Αθανασόπουλος, Ίντρα Κέιν, Τόνια Παπαδάκη, Δημήτρης Πιέτρης

Φιλική συμμετοχή σε βίντεο-προβολή: 

Γρηγόρης Αρναούτογλου & Μαρία Μπεκατώρου

Στον ρόλο της μάγισσας  η Βίκυ Σταυροπούλου

Που παίζεται:

Θέατρο ''Κάτια Δανδουλάκη''

Αγ. Μελετίου 61Α, Κυψέλη
Τηλ : 2108640414
Παραστάσεις : 
Πληροφορίες : Πρωί.: Κυρ. 11.30 π.μ. 
Τιμη : € 12, 10, 8. Απαραίτητες κρατήσεις