Το προφητικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ για την οικονομική κρίση, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και τον φασισμό ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού

Γράφτηκε το 1941 στη Φιλανδία όπου ο Μπρεχτ είχε καταφύγει προσωρινά κυνηγημένος από το ναζιστικό καθεστώς. Όμως, ο κόσμος που περιγράφει παρουσιάζει ελάχιστες διαφορές με τον σημερινό.

Η ιστορία έχει ως εξής: Καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει, η πόλη του Σικάγο πέφτει στα χέρια μιας σπείρας του υπόκοσμου, με τις ευλογίες των Αρχών και την ανοχή –και τη συνεργασία- των κατοίκων που έχουν χάσει κάθε πίστη στο πολιτικό σύστημα και στη νομιμότητα.

Ο Μπρεχτ εμπνεύστηκε το έργο «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» από τα γεγονότα που σημάδεψαν την εποχή του. Το οικονομικό κραχ του ’29 και τις παγκόσμιες επιπτώσεις του που οδήγησαν στην άνοδο του ναζισμού και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο στόχαστρό του το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, οι συμμαχίες και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που οδήγησαν στην τερατογένεση.

Το έργο που ανέβηκε για τελευταία φορά σε ελληνική το 2013 από το ΚΘΒΕ παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στη μετάφραση του Αλέξανδρου Κοέν από μια ομάδα νέων και ταλαντούχων συντελεστών κάτω από τις οδηγίες της Αγγελικής Καρυστινού.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνοθεσία: Αγγελική Καρυστινού
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης: Αντωνία Βασιλάκου
Τραγούδια: Τhe boy
Μουσική- Ηχητικό περιβάλλον: Χρήστος Τσουλιάης
Videoart – multimedia: Σπύρος Παπαρούλιας
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λευτέρης Κώτσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φρόσω Μάνη
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Ούι: Βαγγέλης Ψωμάς
Μπάτσερ / Γκίρι: Τάσος Πυργιέρης
Φλέηκ / Ρόμα: Γιάννης Μπισμπικόπουλος
Στη / Γκίβολα: Γιάννης Λασπιάς
Ντόγκσπορω / Kος Ντάλφηντ: Αργύρης Θανάσουλας
O Κέηζυ / Μπέττυ Ντάλφηντ: Ιωάννα Κανελλοπούλου

Συμμετέχουν:  Ευάγγελος  Κουφάκος, Λωρίνα Χατζημανώλη, Φρόσω Μάνη, Ελευθερία Κρατημένου,   Βασίλης Σκαρμούτσος

Παίζει μουσική ζωντανά ο Χρήστος Τσουλιάης

Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30, από Παρασκευή 1 έως Κυριακή 17 Απριλίου 2016.  Τιμές εισιτηρίων: 10€ (προπώληση) 12€  (στο ταμείο την ημέρα της παράστασης), 10€ (μειωμένο), 5€ (άνεργοι/ ΑΜΕΑ/ Μέλη ΣΕΗ). Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Ιδρύματος, στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr, στα εκδοτήρια Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), σε όλα τα καταστήματα Forthnet.