Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει μέσα στον Απρίλιο τη βραβευμένη παράσταση «Το ρολόι» στα μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) λειτουργεί εννέα μουσεία σε ισάριθμες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, αφιερωμένα σε πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας που άνθισαν στις συγκεκριμένες περιοχές: Από την ελαιουργεία έως τη μαρμαροτεχνία και την υδροκίνηση. Τώρα τα μουσεία αυτά –πραγματικά κοσμήματα τα οποία επιβάλλεται να επισκεφθεί κανείς- ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν παραστάσεις και θεατρικά εργαστήρια σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο.

Η αρχή θα γίνει από τη Σπάρτη, το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του ΠΙΟΠ στις 8 Απριλίου. Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει το έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Το ρολόι» (δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο), με ελεύθερη είσοδο, πρώτα για σχολεία και, σε επόμενη παράσταση, για το ευρύ κοινό. Θα ακολουθήσει ο Βόλος και το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων αναλυτικά:

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Παρασκευή 8 Απριλίου (10:30): Παράσταση για σχολικές ομάδες (απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου). Μετά το τέλος της παράστασης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο εισαγωγής στην τέχνη του θεάτρου.
Σάββατο 9 Απριλίου (20:30): Παράσταση για γενικό κοινό.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Παρασκευή 15 Απριλίου (10:30): Παράσταση για σχολικές ομάδες (απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου). Μετά το τέλος της παράστασης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο εισαγωγής στην τέχνη του θεάτρου.
Σάββατο 16 Απριλίου  (20:30): Παράσταση για γενικό κοινό.

Η συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Θεάτρου και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς θα συνεχιστεί μέσα στους επόμενους μήνες  την οργάνωση θερινών εργαστηρίων σε επιλεγμένα μουσεία του ΠΙΟΠ.