Ο Περικλής Μουστάκης επιστρέφει με μια παράσταση με βιβλικές καταβολές και φιλοσοφικές προεκτάσεις στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Η παράσταση «Οστέα Ξηρά Σφόδρα -Περί μνήμης θανάτου» που σκηνοθέτησε ο Περικλής Μουστάκης και παρουσιάζεται αυτό τον καιρό στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Δεν πρόκειται για θεατρικό έργο με τη συμβατική έννοια του όρου αλλά για μια θεατρική προσαρμογή του 37ου κεφαλαίου του Βιβλίου του Ιεζεκιήλ, του χωρίου εκείνου στο οποίο ο προφήτης αναφέρεται στα γυμνά οστά, τα διασκορπισμένα στην πεδιάδα, που αποκτούν σιγά-σιγά και πάλι ζωή με τη θεία πνοή. Την προφητεία του, που διαβάζεται από την εκκλησία μας κατά τον εσπερινό του Μ. Σαββάτου, κατέγραψε ο Ιεζεκιήλ όταν κατακτήθηκε το Ισραήλ από τους Βαβυλώνιους με σκοπό να παρηγορήσει και να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του.

Το όραμα του Ιεζεκιήλ συμπληρώνει ο πρόλογος-αφιέρωση του φιλόσοφου Χρήστου Μαλεβίτση στο έργο του «Έγκοπος Λόγος», εκδ. Αρμός, όπου μιλάει για τον θάνατο του μικρού αδερφού του σε ηλικία τριών ετών.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Περικλής Μουστάκης
Μετάφραση: Γιώργος Κοροπούλης
Διαμόρφωση Σκηνικού Χώρου: Ελένη Σουμή
Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική Επιμέλεια: Ντίνα Σταματοπούλου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Αννίτα Καπουσίζη, Ντίνα Σταματοπούλου, Γκέλυ Πεντεφούντη
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαρμάρας, Σπύρος Αλιδάκης
Γραφιστικά: Γιάννης Στύλος
Promo video: Σπύρος Αλιδάκης
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Άσκηση και Η νέα ΣΚΗΝΗ

Ερμηνεύουν: Περικλής Μουστάκης, Θανάσης Δόβρης, Σπύρος Αλιδάκης, Ελένη Γαρυφαλλή, Ντίνα Σταματοπούλου και ο ταχυδακτυλουργός Fanua.

«Οστέα Ξηρά Σφόδρα -Περί μνήμης θανάτου», Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη. Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 16€ κανονικό, 12€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65). Προπώληση εισιτηρίων:  τηλ. 210 8217877, ηλεκτρονική προπώληση Ticketservices.gr.