Μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση πάνω στο θέατρο του παραλόγου από μια ομάδα νέων δημιουργών υπό τη «σκέπη» του Μιχαήλ Μαρμαρινού

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και το Θησείον -Ένα θέατρο για τις τέχνες εγκαινίασαν«Το Δροσερό Βλέμμα», μια σειρά παραστάσεων από νέους δημιουργούς με φρέσκες ιδέες και ενδιαφέρουσα οπτική που αξίζει να γνωρίσουμε, τη Μεγάλη Εβδομάδα. H σειρά έκανε πρεμιέρα με την παράσταση «Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο», μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση, πάνω στο Παράλογο, με βασικό άξονα το θεατρικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια», υπό τη σκηνοθετική ματιά της Μαριλένας Κατρανίδου.

Βασισμένη στο κείμενο και τα λόγια του Ιονέσκο, κύριου εκφραστή του Θεάτρου του Παραλόγου, και χρησιμοποιώντας ως βασικό δομικό στοιχείο το ιντερμέδιο, η ομάδα – που αποτελείται ως επί το πλείστον από φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης- κατέθεσε μια πρόταση πάνω στην σκηνική παρουσία του Παράλογου διερευνώντας την έννοια του Παράλογου ως συμβάντος της καθημερινότητας αλλά και ως κατ’εξοχήν γνωρίσματος της θεατρικής σύμβασης.

Η παράσταση ξεκίνησε την διαδρομή της στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του μαθήματος Σκηνοθεσίας του Μ. Μαρμαρινού  τον Ιούνιο του 2015. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του «Μικρού Φεστιβάλ» του Δήμου Καλαμαριάς τον Δεκέμβριο του 2015 και στο  Θησείον- Ένα θέατρο για τις τέχνες στις 25, 26 & 27 Απριλίου. Μετά από την εντυπωσιακή επιτυχία της εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Reborn in Athens και θα παρουσιαστεί ξανά στις 7, 8 και 9 Ιουλίου, ξανά στο Θέατρο Θησείον.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μαριλένα Κατρανίδου
Δραματουργική επεξεργασία: Ρία Μεντηλίδου, Μαριλένα Κατρανίδου
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Διδώ Γκόγκου
Σχεδιασμός φωτισμών:  Νίκος Μαυράκης
Φωτογραφίες: Σέργιος Κεφαλάς
Γραφιστική επιμέλεια:  Δημήτρης Πολίτης
Trailer:  Αλέξης Τσιάμογλου [RoughCut]
Oργάνωση παραγωγής: Νίκος Μαυράκης, Ηλιάνα Καλαδάμη
Παραγωγή: ΟΜΑΖ & Μανόλης Σάρδης / PRO4

Πρόσωπα επί σκηνής: Αλίκη Ατσαλάκη, Γεωργία Κυριαζή, Ειρήνη Κυριακού, Χρήστος Στρινόπουλος, Αλέξης Τσιάμογλου

Μουσικοί επί σκηνής: Δημήτρης Λώλης (κιθάρα 1), Χρήστος Παπαδόπουλος (κιθάρα 2)

«Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας», Θησείον -Ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 στις 21:15 και Σάββατο 9 Ιουλίου στις 19:00. Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Ticket services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), 210 7234567 και www.ticketservices.gr . Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.pro4.gr/to-zitima-tis-falakris-tragoudistrias/