Το έργο-ντοκουμέντο του Τόρστεν Μπουχστάινερ για την επίθεση Τσετσένων αυτονομιστών στο Θέατρο Ντούμπροβκα της Μόσχας το 2002 συνεχίζεται ως το Σάββατο 28 Μαίου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μακαλιά

Μόσχα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2002. Στη διάρκεια του μιούζικαλ Nordost στο Θέατρο Ντούμπροβκα, 42 Τσετσένοι αυτονομιστές εισβάλλουν στο θέατρο, απαιτώντας πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Τσετσενία.

57 ώρες ομηρίας, 850 όμηροι, 170 νεκροί. Τρεις γυναίκες, αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος, μια Τσετσένα «μαύρη χήρα», μια Ρωσίδα όμηρος και μια Λετονή γιατρός, παρουσιάζουν σε παρόντα χρόνο, η κάθε μια από τη δικιά της σκοπιά, το ιστορικό της τραγωδίας.

Το βραβευμένο έργο-ντοκουμέντο του γερμανού ηθοποιού και συγγραφέα Τόρστεν Μπουχστάινερ ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα σε διάστημα ολίγων μηνών, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μακαλιά. Επίκαιρο, μετά από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, το έργο επιχειρεί να αναδείξει τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αποφεύγοντας να θέσει θέμα υπαιτιότητας.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο: Τόρστεν  Μπουχστάινερ
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακαλιάς
Μουσική: Στάμος Σέμσης
Σκηνικά-Κοστούμια: Νάντια Δαλκυριάδου
Φωτισμοί: Γιώργος Ψυχράμης
Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης

Ερμηνεύουν: Στέλλα Γκίκα, Νάντια Δαλκυριάδου, Λίνα Εξάρχου

Nordost, θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3,  Κεραμεικός , τηλ.  210 3412689, http://www.theatroavaton.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30, Παρασκευή 6 Μαΐου έως και 28 Μαΐου. Είσοδος: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση Εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Public, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt