Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών οργανώνουν εργαστήριο για νέους ηθοποιούς υπό τη διεύθυνση της Λυδίας Κονιόρδου

Η προσήλωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, Στάθη Λιβαθινού, σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση νέων ηθοποιών και σκηνοθετών είναι δεδομένη. Έχει γίνει άλλωστε αφορμή για αντιπαραθέσεις ακόμα και εντός του οργανισμού.

Η τελευταία πρωτοβουλία του Εθνικού, για την διοργάνωση θερινού εργαστηρίου αρχαίο δράματος στους Δελφούς, φέρει εμφανώς τη σφραγίδα του. Στο πλαίσιο της Decentralized UTE Academy  νέοι ηθοποιοί, έλληνες και ξένοι, από τα θέατρα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση πάνω στο αρχαίο δράμα σε χώρους συνυφασμένους με το είδος.

Η αρχή θα γίνει από τους Δελφούς όπου, με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου με θέμα την «Αντιγόνη. Υπεύθυνη του εργαστηρίου θα είναι η Λυδία Κονιόρδου, η οποία μαζί με την κινησιολόγο Μαριάννα Καβαλλιεράτου θα συντονίσουν ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει σωματικές και φωνητικές ασκήσεις, θεωρητικές διαλέξεις και προσεγγίσεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις, καθώς και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις αρχαίου δράματος από έλληνες και ξένους δημιουργούς.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα περιλαμβάνει ημερησίως:

10.00  – 14.00 Πρωινή άσκηση σώματος – φωνής σε φυσικό χώρο

Γεύμα, ξεκούραση και μελέτη στους χώρους του Κέντρου Δελφών

18.00-19.30 Ανάλυση του έργου

Βράδυ: Υποκριτική πάνω σε σκηνές του έργου

Στο τέλος του εργαστηρίου, θα παρουσιαστεί υπό μορφή εργασίας σε εξέλιξη (work in progress) το αποτέλεσμα της εργασίας ενώπιον κοινού.

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά – Αγγλικά (η γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη και από τους Έλληνες συμμετέχοντες)

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς έως 30 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους έως και την 8η Μαΐου  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει έπειτα από ακρόαση. Κόστος συμμετοχής: 400 ευρώ (Περιλαμβάνονται δίδακτρα – διαμονή – πρωινό – μεσημεριανό)