Για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ θεάτρου, χορού και άλλων παραστατικών τεχνών για  οργανισμούς, ομάδες και δημιουργούς από την περιφέρεια από 15 Ιουνίου στο Θέατρο Θησείον

Η εταιρεία παραγωγής και οργάνωσης πολιτιστικών δράσεων PRO4 διοργανώνει για πρώτη φορά στο Θησείον-ένα θέατρο για τις τέχνες ένα φεστιβάλ θεάτρου, χορού και παραστατικών τεχνών γενικά ανοιχτό σε οργανισμούς, ομάδες και δημιουργούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται εκτός της πρωτεύουσας.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας ανά την Ελλάδα και η δημιουργία ενός σταθερού βήματος επικοινωνίας ανάμεσα στο κοινό, τους επισκέπτες, τους δημιουργούς  αλλά και στους παραγωγούς του κέντρου.  

«Έχοντας βρεθεί στη θέση των εκτός των αθηναϊκών τειχών δημιουργών και μέσα από την πολυετή εμπειρία μου στο χώρο της διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, μπορώ να εγγυηθώ την άρτια διεξαγωγή ενός φεστιβάλ που θα συμβάλλει στην καλλιτεχνική ανταλλαγή και ζύμωση, κάτι που αποτελούσε πάντοτε ένα από τα κυρίως ζητούμενα  και που θα μπορεί να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την παρουσίαση των δημιουργιών τους. Στόχος είναι να «συλλέξουμε» όσες περισσότερες προτάσεις υψηλής ποιότητας ώστε το φεστιβάλ αυτό σταδιακά να γίνει θεσμός.»

Μανόλης Σάρδης / PRO4

To φεστιβάλ θα διεξαχθεί το διάστημα 15 Ιουνίου – 15 Ιουλίου στον κλιματιζόμενο χώρο του θεάτρου Θησείον, ο τεχνικός εξοπλισμός και το προσωπικό του οποίου, θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων.

Η PRO4 θα αναλάβει την προβολή και επικοινωνία των παραστάσεων, η οποία συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την πρόσκληση και ενημέρωση καλλιτεχνικών διευθυντών θεάτρων, διοργανωτών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παραγωγών που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες δημιουργικές δυνάμεις της περιφέρειας.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν ομάδες καλλιτεχνών ή μεμονωμένοι καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο του θεάτρου, του χορού και γενικότερα των παραστατικών τεχνών και που έχουν ήδη δημιουργήσει και παρουσιάσει την δουλειά τους εκτός Αττικής. Δεν αποκλείεται, όμως, και η συμμετοχή όσων έχουν ήδη παρουσιάσει τις δουλειές στους στη Αθήνα και θα ήθελαν να πάρουν μέρος στην διοργάνωση.

Απαραίτητος όρος συμμετοχής είναι είτε τα έργα να είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων είτε να υπάρχει η απαραίτητη άδεια από τους δημιουργούς (συγγραφείς, μεταφραστές) για τη δημόσια παρουσίαση του έργου το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Αθήνα.

Η αίτηση συμμετοχής σας θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά μέχρι την 12η Μαΐου 2016 στο [email protected]  Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής,  και για το θέατρο θα βρείτε ΕΔΩ.

1ο Φεστιβάλ reborn in Athens, Θησείον –ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ. 2103235351, www.pro4.gr www.facebook.com/theseumtheatre/?fref=ts , 15 Ιουνίου – 15 Ιουλίου 2016