Το αριστούργημα του Junichiro Tanizaki «Manji» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 9 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ένα χρόνο μετά την γνωριμία της με τη Μίτσουκο, η Σόνοκο αφηγείται, σε έναν ανώνυμο συγγραφέα, τα όσα συνέβησαν μεταξύ της ίδιας και της ερωμένης της, του συζύγου της Κόταρο και του μνηστήρα της ερωμένης της, Εΐτζιρο. Η αφήγησή της μας μεταφέρει στην Ιαπωνία της δεκαετίας του ’30, μια κοινωνία που κινείται στις σκιές, δημιουργώντας ένα λαβύρινθο από υπαρκτά και ψυχικά τοπία, από συνειδητές εξαπατήσεις και διαρκείς ανατροπές.

Το «Manji» θεωρείται το αριστούργημα του Junichiro Tanizaki και έχει μεταφερθεί επανειλημμένα στην μεγάλη οθόνη. Γραμμένο το 1928 απηχεί τις ανησυχίες του συγγραφέα τα χρόνια πριν από τον πόλεμο: σεξουαλική εμμονή, κοινωνική τάξη, πολιτιστική ταυτότητα, φύλο είναι μερικά από τα θέματα που τον απασχολούν.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Νταλιάνη
Επιμέλεια διασκευής: Ανδρέας Φλουράκης
Μέθοδοι αφήγησης: Μαρία Σαββίδου
Μετάφραση/φιλολογική επιμέλεια: Δανάη Καπράνου
Σκηνικά: Άρτεμις Σιέρρα
Κοστούμια: Δήμητρα Τρούσα
Κίνηση: Μιμίκα Σαμαρά
Μουσική: Κυριάκος Σπύρου
Video Art/Creative director: Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης
Σχεδιασμός φώτων: Αντώνης Κουνέλλας
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Σταύρος Μαρκουλάκης, Σοφία Ιγνατίδου
Φωτογραφίες: Oltjon Lipe
Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Κωστάκης
Σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Μπιπ.

Παίζουν: Αθηνά Αλεξοπούλου, Μαρία Θρασυβουλίδη, Κωστής Μακριδάκης, Πάνος Νάτσης

«Manji», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418 550. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00, από Δευτέρα 9 έως Τρίτη 31 Μαΐου 2016. Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 7€ μειωμένο, 5€ ειδική τιμή για φοιτητές, κατόχους Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ/ ΑΜΕΑ/ Μέλη ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών). Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Ιδρύματος, στο τηλ. 210 3418579,  στην ιστοσελίδα www.mcf.gr, στα εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), στα καταστήματα Forthnet.