Η θεατρική ομάδα ΜωβΑμόκ (φοιτητές της Γεωπονικής) παρουσιάζουν το καυστικό έργο του Ιονέσκο από 21 έως 30 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο

«Mε βάση τον ορισμό, λογική είναι ο σωστός και μεθοδικός τρόπος σκέψης, σύμφωνα με τον οποίο λειτουργεί η κοινή γνώμη. Mε άλλα λόγια, είναι η άποψη του μέσου άνθρωπου για τα διάφορα θέματα που αφορούν τις ζωές μας. Τι κάνει όμως το μέσο άνθρωπο να θεωρεί κάτι λογικό; Και όταν προκύπτουν περισσότερες απόψεις πάνω σε κάποια ζητήματα, με ποιό κριτήριο διαλέγουμε τη σωστή; Aλίμονο σε αυτόν που τόλμησε να διατηρήσει την ιδιομορφία του σε αυτόν τον κόσμο.»

Ο «Ρινόκερος», έργο του 1959 του Ευγένιου Ιονέσκο είναι μια βίαιη επίθεση στην αγελαία νοοτροπία, τον κομφορμισμό και τον πειθαναγκασμό. Σε αυτό οι κάτοικοι μιας μικρής γαλλικής πόλης μεταμορφώνονται σταδιακά σε ρινόκερους, προσπαθώντας όλοι να γίνουν αρεστοί ο ένας στον άλλο. Στη συνέχεια η αγέλη των ρινόκερων καταλαμβάνεται από αμόκ και αρχίζει να ρημάζει κάθε δείγμα πολιτισμού στην πόλη. Ο μοναδικός που διασώζεται και διατηρεί τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του είναι ένας αργόσχολος και πότης ο οποίος εμμένει με νύχια και με δόντια στη διαφορετικότητά του.

Η ομάδα ΜωβΑμόκ αποτελούμενη από φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠθ θα παρουσιάσει το έργο του Ιονέσκο σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το Σάββατο 21 Μαΐου στις 21:00.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν:

  • Δευτέρα 23/5 Θέατρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1) στις 21:30
  • Πέμπτη 26/5 Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42) στις 21:30
  • Δευτέρα 30/5 Θέατρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1) στις 21:30

Προσέλευση τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα. Για κρατήσεις/πληροφορίες: 11:00-20:30 τηλ. 6951480487. Είσοδος ελεύθερη.