Η βραβευμένη παράσταση του Ekaterinburg Theatre for Young Spectators για παιδιά, βασισμένη σε ένα διήγημα του Τσέχωφ, θα παρουσιαστεί στις 5 Ιουνίου στην Κεντρική σκηνή του Εθνικού

Η χαριτωμένη σκυλίτσα Καστάνκα ζει ευτυχισμένη με τα αφεντικά της ώσπου μια μέρα χάνεται. Τη βρίσκει και την παίρνει μαζί του ένας άνθρωπος του τσίρκου που δουλειά του είναι να εκπαιδεύει ζώα για να κάνουν διάφορα κόλπα. Εκεί κάνει νέους φίλους και ζει μαζί τους όμορφες και άσχημες στιγμές, χωρίς όμως να ξεχνάει το παλιό της σπίτι. Θα καταφέρει άραγε να το ξαναβρεί;

 Η υπόθεση του διηγήματος του Άντον Τσέχωφ, «Κashtanka» (εκδ. Καστανιώτη), είναι λίγο πολύ γνωστή. Γραμμένο το 1887 είναι τρυφερό –χωρίς να είναι σαχλό-, αστείο και βαθιά ανθρώπινο. Είναι επιπλέον ένα από τα πιο αγαπημένα αναγνώσματα για παιδιά στη ρωσική γλώσσα και όχι μόνο, το οποίο έχει μεταφερθεί στο σινεμά, έχει γίνει κινούμενα σχέδια και, φυσικά, θεατρική παράσταση.

Το Ekaterinburg Theatre for Young Spectators είναι ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα παιδικού θεάτρου στην Ευρώπη. Ηλικίας 86 χρόνων, έχει αναπτύξει το δικό του θεατρικό λεξιλόγιο, βασισμένο στις  διδασκαλίες μεγάλων θεατρανθρώπων, που πέρασαν από τις τάξεις του.

Η παράσταση την οποία θα παρουσιάσει στην Αθήνα, η «Κashtanka» του Τσέχωφ, είναι ένα από τα σουξέ του συγκροτήματος. Έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία όπως αυτό της Χρυσής Μάσκας, ενώ έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Εσθονία, τη Σερβία, την Πολωνία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Κροατία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η μία και μοναδική παράσταση που θα δοθεί στην Κεντρική σκηνή του Εθνικού στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Flowers of Russia». Θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά.

«Κashtanka» από το Ekaterinburg Theatre for Young Spectators, Εθνικό Θέατρο, Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Κυριακή 5 Ιουνίου, ώρα 19:00. Τιμές εισιτηρίων: 10Euro και 7 (παιδικό).    

Την ίδια μέρα, 12:00 – 14:30, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 12 – 18 ετών και το οποίο θα διευθύνει ο ηθοποιός και καθηγητής υποκριτικής Andrei Shimko. Το εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν και σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί και ηθοποιοί. Οι αιτήσεις για τα θεατρικά εργαστήρια θα αποστέλνονται  στο  [email protected]