Το νουάρ μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή με ηρωίδα μια αδίστακτη γυναίκα-εκδικητή θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο θερινό Gazarte Theatre

Η Λιάνα Περέζ ντύθηκε με ιδιαίτερη προσοχή. Περιποιήθηκε την ομορφιά της με μια ψυχρή επιμελημένη φροντίδα, σχεδόν επιστημονική. Μπροστά στον καθρέφτη της, επιθεώρησε τον εαυτό της και χαμογέλασε ευχαριστημένη. Όχι με το χαμόγελο μιας φιλάρεσκης γυναίκας που την ικανοποιεί η ομορφιά της, αλλά με την ευχαρίστηση ενός ανθρώπου που εξετάζει τα όπλα του. Η καμαριέρα της την κοίταζε με θαυμασμό. Ήταν όμορφη, πάρα πολύ όμορφη η κυρία της, ό,τι πιο ωραίο μπορεί να συνθέσει η πολυτέλεια, το καλό γούστο, οι πανάκριβες μοδίστρες και η φυσική ομορφιά.

Η Λίνα Σακκά ενσαρκώνει η Λιάνα Περέζ, τη μοιραία ηρωίδα του Γιάννη Μαρή που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην εφημερίδα «Ακρόπολις» το ’55, σε μια παράσταση που φλερτάρει με τον ασπρόμαυρο κινηματογράφο. Μια γυναίκα με παγερή ομορφιά και σκοτεινά σχέδια που κινείται με άνεση στα στέκια της υψηλής κοινωνίας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προκαλώντας τον έρωτα και τον θάνατο.

Το έργο θεωρείται από τα καλύτερα του Μαρή -κυκλοφορεί σε μια εξαιρετική έκδοση από την Άγρα- και η ιδέα του ανεβάσματός του στο φυσικό σκηνικό της γειτονιάς του Γκαζιού μας μάς προδιαθέτει για μια βραδιά σασπένς και δροσιάς.

Τη θεατρική μεταφορά του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα και τη σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης. Την πρωτότυπη μουσική οι Μιχάλης Νιβολιανίτης και ο Αλέξανδρος Χρηστάρας, τον σχεδιασμό κοστουμιών ο Νίκος Χαρλαύτης, τη φωτογραφία και το μακιγιάζ ο Αχιλλέας Χαρίτος, τη χορογραφία ο Αλέξης Φουσέκης. Στους εσωτερικούς χώρους του οικήματος δέκα εικαστικοί θα παρουσιάσουν έργα τους απόλυτα εναρμονισμένα στην ατμόσφαιρα του έργου, δημιουργώντας ένα παράλληλο εικαστικό γεγονός.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Παραγωγή: Ομάδα naan
Διεύθυνση παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος
Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λίνα Σακκά, Δημήτρης Καραμπέτσης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μελέτης Γεωργιάδης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Δημήτρης Κυρατσούδης, Γιάννης Σοφολόγης, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Αναστασία Χατζάρα, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξης Φουσέκης.

Τραγουδά η Μαριλού Κατσαφάδου.

Χορεύουν: Έλενα Κέκκου, Αλέξης Φουσέκης.   

Εικαστικοί καλλιτέχνες: Βασίλης Πέρρος, Έλενα Παπαδημητρίου, Εύα Νάθενα, Τάσος Λιακόπουλος, Έφη Σκαρβελάκη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Μανόλης Παντελιδάκης, Μαρίνα Μαργέλου.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρκέλα Τζαχρήστα
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίνα Μαργέλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Έβελυν Τρύφων
Χειριστής ήχου: Ηρακλής Γεωργιάδης
Κατασκευή σκηνικού: Παναγιώτης Λαζαρίδης

Η Κυρία της Νύχτας, Θερινό Gazarte Theatre, Βουτάδων 16, στάση Μετρό Κεραμεικός. Από 22 Ιουνίου έως τέλος Ιουλίου, ώρα 21:45. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, gazarte.gr . Πληροφορίες: Τηλέφωνο 210 3460347, www.gazarte.gr