Τρεις γυναίκες συνομιλούν επί σκηνής με τη χρήση τεχνικών μέσων και μουσικής σε μια performance που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο πλαίσιο του 1ου Reborn in Athens

Για το Reborn in Athens έχουμε ξαναγράψει. Πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ που συγκεντρώνει κάτω από μία στέγη (αθηναϊκή) παραστάσεις καλλιτεχνών από την περιφέρεια.

Η παράσταση «Εικόνα» που θα δούμε αύριο, Σάββατο 9, και μεθαύριο, Κυριακή 10, στο Θέατρο Θησείον όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ έκανε το ντεμπούτο της πριν από λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη στο  Θέατρο Κλειώ, κεντρική σκηνή του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου. Πρόκειται για μια performance η οποία αξιοποιεί απλά τεχνικά μέσα, έναν προτζέκτορα, μία κάμερα, μία οθόνη, δύο κινητά τηλέφωνα, για να επέμβει στο περιβάλλον και να εμφυσήσει ζωή στα άψυχα. Τρεις γυναίκες συνομιλούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας σε μια σκηνή της οποίας το πάτωμα έχει επενδυθεί εξ’ ολοκλήρου με αυγοθήκες, υλικό ευτελές το οποίο ενέχει στη δομή του τη δυνατότητα του πολλαπλασιασμού και παραμορφώνει καθοριστικά την ποιότητα της εικόνα και στου ήχου. Η κίνηση και η ακινησία των σωμάτων αλληλοεπιδρούν με τον δημιουργώντας νέες συναρπαστικές εικόνες.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία - Σύλληψη - Σκηνογραφία: Διδώ Γκόγκου, Ηιάνα Καλαδάμη, Ελένη Κανακίδου, Σόνια Σαμαρτζίδου

Φωτογραφίες: Αλίκη Αρβανίτη, Κική Δεληγιαννίδου, Ηλιάνα Καλαδάμη

Ερμηνεύουν: Διδώ Γκόγκου, Ελένη Κανακίδου, Σόνια Σαμαρτζίδου

Εικόνα - Reborn in Athens, Θέατρο Θησείον-Ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ. 2103235351. Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 9  και  Κυριακή 10 Ιουλίου στις 22:00. Γενική Είσοδος: 8 €. Προπώληση Εισιτηρίων: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), τηλ. 210 7234567,  www.ticketservices.gr , καταστήματα Forthnet και στο ταμείο του Θεάτρου τις ημέρες των παραστάσεων (17:00-21:30).