Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης γράφει και πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση για την ουσία της αριστοτελικής θεωρίας με τη μορφή διαλόγου

Μια διαφορετική θεατρική παράσταση θα δει το φως της σκηνής στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας για τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του Σταγειρίτη φιλόσοφου. Ο υφυπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του «Αριστοτέλης» 13 Ιουλίου στην Aula της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Πρόκειται για ένα έργο – διαλεκτική συζήτηση με θέμα την αριστοτελική φιλοσοφία το οποίο επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν τους μελετητές του έργου του σταγειρίτη φιλόσοφου αλλά και άλλους, λιγότερο εξοικειωμένους με το έργο του.

Δυο λόγια για το έργο:

Ένας θίασος κάνει πρόβα σε κάποιο θεατρικό έργο. Κατά την διάρκεια της πρόβας και σε μία στιγμή έντασης αρχίζει μία  συζήτηση μεταξύ του σκηνοθέτη και των ηθοποιών για τον ρόλο του συγγραφέα και του έργου του για να επεκταθεί πολύ γρήγορα σε μία πολύ ενδιαφέρουσα  και έντονη  συζήτηση για τα  βασικά ζητήματα της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη. Έτσι  μέσα από τα ερωτήματα των ηθοποιών (ένας άνδρας και μία γυναίκα) που αγνοούν την αριστοτελική φιλοσοφία ή έχουν λαθεμένη άποψη για τον Αριστοτέλη,θίγονται και παρουσιάζονται με απλό και κατανοητό τρόπο έννοιες όπως η κάθαρση, η αρετή, η  ευδαιμονία και η ηθική.

Μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, το έργο θα επαναληφθεί με μορφή περιπάτου στις 22 και 23 Ιουλίου στην Αθήνα. Αφετηρία περιπάτου: Αρχή Πεζόδρομου Λουμπαρδιάρη (Φιλοπάππου) ώρα: 7.30 το απόγευμα. Τέλος το έργο θα παρουσιασθεί στο κλείσιμο των εκδηλώσεων του «Έτους Αριστοτέλη» στην έδρα της Ουνέσκο στο Παρίσι στις 18 Νοεμβρίου 2016.

Στην παράσταση συμμετέχουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης (Σκηνοθέτης) Σπύρος Ξένος (ά ηθοποιός) Ηλέκτρα Παροίκου (β΄ ηθοποιός). Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Παροίκος.