Ένα νέο ελληνικό έργο από έναν νεότατο δημιουργό και μια νεοσύστατη θεατρική ομάδα από την Άρτα ανεβαίνει στο Θέατρο Θησείον στο πλαίσιο του 1ου Reborn in Athens.

Το «Inverted» του Γιάννη Ευαγγέλου είναι ένα σύγχρονο ελληνικό, αλληγορικό έργο–με επιρροές από το θέατρο του παραλόγου- το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επί σκηνής στην Άρτα, στο χώρο εκδηλώσεων Διώνη, και τώρα συμμετέχει στο 1ο Reborn in Athens, σε σκηνοθεσία Χρήστου Γαλάνη.

Η υπόθεση:

Πίσω από μία κλειστή πόρτα, ένας κρατούμενος υψηλής επικινδυνότητας παίζει διανοητικά παιχνίδια με τους φύλακές του, διαταράσσει τη λογική και τον ψυχισμό τους και τους ελέγχει ολοκληρωτικά. Οι 12 φύλακες μέσα σε κλίμα καχυποψίας και πανικού αλληλοεξοντώνονται. Οι επιζώντες φύλακες Α και Β επιδίδονται σε ένα  παιχνίδι επιβίωσης. Σε μιά πάλη  μέχρι  θανάτου για την επικράτηση του ενός.

Με τα λόγια του σκηνοθέτη:

Η παράσταση του Inverted ερευνά το πολυδιάστατο ζήτημα του φόβου διαβλέποντας στον Α και τον  Β, πρόσωπα ενός ονείρου ή ενός εφιάλτη όπου όλα μπορούν να συμβούν αναίτια, όπου όλα είναι δυνατά, επιτρεπτά, «πραγματικά». Στην ίδια αυτή (ονειρική) πραγματικότητα, ο Α και ο Β θα μπορούσαν να  αποτελούν δύο πλευρές της ανθρώπινης οντότητας, την πνευματώδη και την υλική, που υπό την επίδραση της ακραίας  συνθήκης του φόβου, συγκρούονται. Η υλική πλευρά κυριαρχεί και  ο ίδιος ο άνθρωπος -εξοστρακίζοντας την πνευματική του υπόσταση- μένει αποδυναμωμένος, φοβισμένος και μόνος έχοντας απέναντι του – λειψό - τον ίδιο του τον εαυτό.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο: Γιάννης Ευαγγέλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Γαλάνης
Σκηνογραφία: Βασιλική Καλοκαίρη
Κοστούμια: Βάνα Μπαλακέρα
Κατασκευή σκηνικών: Σωτήρης Γούσιας
Μακιγιάζ: Μαρία Καλοκαίρη
Φωτισμοί - Ήχοι: Γιώργος Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος Γιάννακας, Παύλος Αλεξίου

Ερμηνεύουν: Αποστόλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Ζαφείρης

Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θυρρή, Αθήνα, τηλ. 210 3235351. Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή, 17 & Δευτέρα, 18 Ιουλίου στις 21:15. Γενική Είσοδος: 8 €. Προπώληση Εισιτηρίων: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), τηλ. 210 7234567, www.ticketservices.gr , καταστήματα Forthnet, ταμείο Θεάτρου μόνο τις ημέρες των παραστάσεων (17.00-21.30).