Το «Θέατρο του Πολέμου» όπως αναδεικνύεται μέσα από το έργο του Θουκυδίδη σε μια διαφορετική παράσταση που έκανε πρεμιέρα τουν Αύγουστο στα Αισχύλεια

Τα φετινά Αισχύλεια αποδείχθηκαν ιδιαίτερα πλούσια και πρωτότυπα από άποψη προγράμματος, φιλοξενώντας παραστάσεις που ξεφεύγουν από το σύνηθες, με έντονο ερευνητικό χαρακτήρα και σημαντικούς συντελεστές. Ένα από τα highlights της διοργάνωσης ήταν και η παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου» που παρουσιάστηκε στις 12 Αυγούστου στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για την πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση αποσπασμάτων της «Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου» του Θουκυδίδη, η οποία επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονική και οικουμενική ουσία της «Τραγωδίας του Πολέμου», με τη συμμετοχή σπουδαστών και αποφοίτων Δραματικών Σχολών και Κλασικών Γραμμάτων από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Το κείμενο και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Γιάννη Λιγνάδη και η σκηνοθεσία των Δημήτρη Λιγνάδη και Γιάννη Παναγόπουλου.

Η παράσταση είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του προγράμματος «Thucydides Dramaticus: The Theater of War» που διοργανώνει το Hellenic Education & Research Center (HERC, www.herc.gr), ένα αγγλόφωνο και ελληνόφωνο σπουδαστικό πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους Δραματικών Σχολών και Κλασικών Γραμμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η παράσταση μεταφέρεται πλέον στο Υπόγειο του Θέατρο Τέχνης από τις 6 από τις 16 Οκτωβρίου.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο - Δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης - Γιάννης Παναγόπουλος
Σκηνική Διδασκαλία - Κίνηση: Έλενα Καμηλάρη
Ιστορικοί Σύμβουλοι: Dr. Bella Vivante, Δρ. Ανδρονίκη Μακρή
Σκηνικά-Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου
VideoInstallation: Λουκάς Ζιάρας, Χρήστος Καλαϊτζόγλου
Μουσική Επιμέλεια: Μικές Γλύκας
Ήχος: Kariotis Audio
Φωτογραφία: Θοδωρής Βερονίκης
Κινηματογράφηση παράστασης: Νίκος Λερός (Σκηνοθεσία), Στέλιος Δάγκας & Κώστας Τούντας (Οπερατέρ), Ειρήνη Χατζή (Μοντάζ)
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Άρης Ασπρούλης
Υπεύθυνος Παραγωγής: Γιώργος Τζιαμπίρης

Ηθοποιοί: σπουδαστές και απόφοιτοι Δραματικών Σχολών και Κλασικών Γραμμάτων από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

«Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου», Θέατρο Τέχνης-Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 6, 7, 8, 9 και 13, 14, 15, 16 Οκτωβρίου, ώρα 21:15. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, κάτω των 21, άνω των 65), 5 ευρώ (ανέργων). Προπώληση: Viva.gr. Πληροφορίες - κρατήσεις: τηλ. 210 3228706.