Μετά από την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, η all-star παράσταση που δίχασε κοινό και κριτικούς αναβαίνει στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου

Έχει όλα τα συστατικά ενός sold-out θεάματος που κλείνει το μάτι στον θεατή με ένα λαμπρό καστ ηθοποιών, γνωστών στο ευρύ κοινό και από την τηλεόραση.

Ως εδώ, καλά. Διότι, στην πορεία η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά αποδείχθηκε ένα πολύ πιο δύσκολο στοίχημα. Πρώτον, λόγω «μεγέθους». Η μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία («Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες»), για να χωρέσει σε 150 λεπτά, απαιτεί δραστικές επεμβάσεις που δεν είναι πάντα εύστοχες ή ευπρόσδεκτες. Δεύτερον, λόγω σκηνοθετικών επιλογών. Η τοποθέτηση της δράσης στην περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και του Εμφυλίου δεν μπορεί παρά να εγείρει ερωτήματα. Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τις κραυγές και τα σχόλια στα social media, που πολλαπλασιάζονται σαν τις φλόγες με ανέμους οκτώ μποφόρ, τότε το στοίχημα του Γιάννη Χουβαρδά και των συνεργατών του παίρνει χαρακτήρα πραγματικής πρόκλησης.

Για τους Αθηναίους λοιπόν που η διαδρομή τους το καλοκαίρι δεν διασταυρώθηκε με αυτή του θιάσου, ιδού η ευκαιρία για να σχηματίσουν άποψη για την πιο αμφιλεγόμενη παράσταση της σεζόν, που συγκέντρωσε μέγα πλήθος και προκάλεσε μέγα πάθος.

Περιμένουμε με αγωνία.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Διασκευή, σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς 
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μακιγιάζ: Άννα Μπαλτζή
Κομμώσεις: Θοδωρής Χριστοδούλου
Φωτογραφίες: Έφη Γούση & Μιχάλης Κλουκίνας
Video trailer: Μιχάλης Κλουκίνας
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου, Νικολέτα Φιλόσογλου
Βοηθός σκηνογράφου: Θάλεια Μέλισσα
Βοηθός παραγωγής: Αλεξάνδρα Μουζακίτη
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Διανομή: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Ορέστης), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κλυταιμνήστρα), Νίκος Κουρής (Αγαμέμνων, Τροφός), Στεφανία  Γουλιώτη (Ηλέκτρα, Αθηνά), Νίκος Ψαρράς (Απόλλων, Πυλάδης), Άλκηστις Πουλοπούλου (Κασσάνδρα, Πυθία), Δημήτρης Παπανικολάου (Αίγισθος), Ιερώνυμος Καλετσάνος (Κήρυκας), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Φύλακας), Σύρμω Κεκέ (Κορυφαία), Χριστίνα Μαξούρη (Κορυφαία, Δούλα), Πολύδωρος Βογιατζής (Κορυφαίος)

Ορέστεια, Θέατρο Ηρώδου Αττικού, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:15. Προπώληση εισιτηρίων: http://www.viva.gr/tickets/theater/irodeio/oresteia