Με Γκόγκολ, Σαίξπηρ και Ντοστογιέφσκι στα ρώσικα ανοίγει το Εθνικό για τη νέα σεζόν στις 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου

Τον Σεπτέμβριο το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί το Saint-Petersburg Theatre Season,  μια «ανθολόγηση» σημαντικών παραστάσεων από την πλούσια θεατρική παραγωγή της Αγίας Πετρούπολης, της θεατρικής πρωτεύουσας της Ρωσίας από τον 19ο αιώνα, που θεσμοθετήθηκε το 2007.

Οι παραστάσεις που θα δούμε στην Αθήνα είναι τρεις:

«Τα παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού στις 20 Σεπτεμβρίου, σε σκηνοθεσία Yury Butusov. Ο σκηνοθέτης, ένας από τους πιο γνωστούς της νέας γενιάς στη Ρωσία, έχει «πατήσει» ακόμα και στο φημισμένο Shakespeare’s Globe του Λονδίνου όπου ανέβασε το «Με το ίδιο μέτρο»

«Αδελφοί Καραμάζοφ» του Ντοστογιέφσκι στο θέατρο Rex στις 21 Σεπτεμβρίου σε σκηνοθεσία Evgeniya Safonova. Ένα σκηνικό κολάζ διάρκειας 4 ωρών περίπου με αποσπάσματα από το έργο του συγγραφέα από έναν νεανικό θίασο υπό την καθοδήγηση της «τολμηρής» Evgeniya Safonova.

«Μάκβεθ» του Σαίξπηρ στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού στις 22 Σεπτεμβρίου από τον διάσημο βέλγο σκηνοθέτη Luk Perceval. Η παράσταση που θα δούμε είναι η τρίτη «αναμέτρηση» του σκηνοθέτη με το έργο. Ανέβηκε το 2014 στην Αγία Πετρούπολη με ρώσους ηθοποιούς και έχει περιοδεύσει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.