Τις Κυριακές 12, 19 και 23 Μαρτίου στις 15:00 η Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου θα φιλοξενήσει την παράσταση «Σέρλοκ Χολμς: Ένα μυστήριο με νόημα», με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Μια από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραγωγές της χρονιάς, το «Σέρλοκ Χολμς: Ένα μυστήριο με νόημα» συνεχίζει τις παραστάσεις της στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Από τους συντελεστές της περσινής επιτυχίας «Στο φωτεινό δωμάτιο», το έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε η Ντίνα Σταματοπούλου με έμπνευση από τις περιπέτειες του δαιμόνιου ήρωα του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ και του πιστού φίλου του Δρ Γουότσον, και έντυσε μουσικά ο Κωστής Μαραβέγιας έχουν απολαύσει ήδη δέκα χιλιάδες θεατές και... μετράμε!

Για να έχουν όμως τη δυνατότητα να την απολαύσουν ακόμα περισσότερα παιδιά, οι συντελεστές τους έργου θα δώσουν τρεις παραστάσεις, τις Κυριακές 12, 19 και 23 Μαρτίου με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την διερμηνέα Ε.Ν.Γ. Ξένια Νικολακοπούλου. Με αυτό τον τρόπο οι θεατές με προβλήματα ακοής αποκτούν ισότιμη πρόσβαση στην θεατρική εμπειρία, στην εκπαιδευτική και ψυχαγωγική διάστασή της.

«Ένα πελώριο γήπεδο γέμισε αχινούς! Εξαφανίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου! Ίσιωσε ο πύργος της Πίζας»! Όλα τα παραπάνω μυστήρια φαίνονται στον διάσημο ντετέκτιβ βα-ρε-τά. Ώσπου στην πόρτα του καταφθάνει ένα γράμμα από τον αιώνιο αντίπαλό του, τον λεπτότατο Άνθρωπο-Γραμμή! «Αγαπητέ μου Σέρλοκ Χολμς. Οι ημέρες της ηρεμίας σου έλαβαν τέλος».

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας
Στίχοι: Ντίνα Σταματοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια-Props: Κωνσταντίνα Μαρδίκη-Μάριος Ράμμος
Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπήτας
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας
Artwork: Γιάννης Στύλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γκέλυ Πεντεφούντη
Υπεύθυνοι ήχου: Γιάννης Κολεβέντης – Γιώργος Κολεβέντης
Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Χαμζαλάρης
Ραφή κοστουμιών: Ευθαλία Κυρίτση
Μακιγιάζ: Μαρίνα Σταθοπούλου
Προβολή-Επικοινωνία παράστασης: Μυρτώ Απαλοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Εύη Κουρεμένου
Παραγωγή: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Παίζουν: Πατρίκιος Κωστής, Δημήτρης Λιακόπουλος, Alex de Paris, Βασίλης Ζώης, Λήδα Μανιατάκου, Ιωάννα Μάντζαρη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ράνια Φουρλάνου.

Ειδικοί συνεργάτες:

Διδασκαλία νοηματικής-Διερμηνεία: Ξένια Νικολακοπούλου
Σύμβουλος Μαγικών Tricks: Μάγος Sankara
Κατασκευή Μαριονέτας: Στάθης Μαρκόπουλος
Χορογραφία swing:  Έλενα Ευαγγελία

«Σέρλοκ Χολμς. Ένα Μυστήριο με Νόημα», Γυάλινο Μουσικό Θέατρο-Παιδική Σκηνή, Συγγρού 143, Αθήνα, τηλ. 210 9315600. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακές στις 11:30 & στις 15:00, καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30.