Το έργο του Σαίξπηρ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη με πρωταγωνιστές δυο έφηβους 15 και 16 ετών

Στα μέσα Οκτωβρίου θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας» που προετοιμάζει εντατικά ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Θέατρο Πάνθεον. Μια παράσταση στο «πνεύμα» της εποχής –το 2016 συμπληρώθηκαν τετρακόσια χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ και τετρακόσια πενήντα από τη γέννησή του- που επιχειρεί να ερμηνεύσει το έργο μέσα από το πρίσμα της απολυτότητας και της αγνότητας του συναισθήματος.

Το στοίχημα που έβαλε ο σκηνοθέτης είναι διπλό: Πρώτον, να εξάγει από τους δύο νεαρούς πρωταγωνιστές του, τον 16χρονο Γιάννη Τσουμαράκη και την 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου, όλη την αθωότητα και το πάθος της ηλικίας τους και την περιφρόνησή τους προς τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις των ενηλίκων. Δεύτερον, να αναδείξει την ποιητική διάσταση του λόγου του Σαίξπηρ και την διαχρονική διελκυστίνδα ανάμεσα στον εφηβικό ρομαντισμό και τον κυνισμό του κόσμου των μεγάλων.

Ανάμεσα στις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει ο Δημήτρης Λιγνάδης  συγκαταλέγεται και η επιλογή του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος θα υποδυθεί την παραμάνα της Ιουλιέτας!

Ο  Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους: Ρένο Ρώτα, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή, Νικόλα Στραβοπόδη, Σταύρο Βώλκο και τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα 20μελή θίασο.

Η μετάφραση θα είναι του Διονύση Καψάλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και η μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.