Η γνωστή ομάδα νεανικού θεάτρου γίνεται έξι χρονών και το γιορτάζει με μια νέα παραγωγή, το «Ο Βάσος και η Βιβή», και την περσινή της επιτυχία «Είστε και φαίνεστε».

Μετά από τις τρεις μεγάλες επιτυχίες της «Μια Γιορτή σου Νουριάν», «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης» και «Είστε και Φαίνεστε», η Συντεχνία του Γέλιου προσθέτει ένα καινούργιο έργο στο ρεπερτόριο της, το «Ο Βάσος και η Βιβή» που θα παρουσιαστεί από τις 16 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Στην ίδια στέγη από τις 23 Οκτωβρίου επαναλαμβάνεται η επιτυχία «Είστε και φαίνεστε».

Δείτε το επετειακό βίντεο με το τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά «Μπαλάντα της Φρέτας»

Ο Βάσος και η Βιβή

Το έργο αυτό έχει ξαναπαρουσιαστεί στην Ελλάδα από την Ξένια Καλογεροπούλου το 1984, με την Μάνια Παπαδημητρίου και τον Δημήτρη Τάρλοου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και ήταν το τρίτο και τελευταίο κατά σειρά έργο του χειραφετημένου θεάτρου για παιδιά (Grips) που ανέβασε μετά τον «Μορμόλη» και τον «Μιχάλη τον σφυρίχτρα». Πρόκειται για την μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία του Grips και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες σε 40 χώρες.

To «Βάσος και Βιβή» είναι ακόμα ένα έργο του  Φόλκερ Λούντβιγκ που βλέπει την καθημερινότητα καθαρά μέσα από τα μάτια του κοινού του- τα παιδιά. Πρόκειται για μια κωμωδία για τη φιλία. Πώς δυο αδέλφια κι ένας καινούργιος στην παρέα βιώνουν τους φόβους για το σκοτάδι, την έλλειψη επικοινωνίας, την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ ή της τηλεόρασης, τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι, τον φόβο εγκατάλειψης ή το άγχος στο σχολείο;

Το έργο εξετάζει με κωμικό και τρυφερό τρόπο γνώριμες καταστάσεις από την καθημερινότητα των παιδιών όπως τη συμπεριφορά τους στο σπίτι και έξω απ ' αυτό, μεταξύ τους και με τους ενήλικες. Μιλάει για την αστείρευτη έμπνευσή τους στο παιχνίδι, μπαίνει στους δικούς τους χώρους δράσης- το παιδικό δωμάτιο και την παιδική χαρά. Ο Βάσος, η Βιβή και ο καινούργιος φίλος τους Λοίζος θα μας δείξουν έμπρακτα πώς η μιντιακή ψυχαγωγία απομονώνει και συρρικνώνει τη φαντασία σε αντίθεση με την εμπειρία του αυθόρμητου ζωηρού παιχνιδιού μεταξύ ανθρώπων.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση/ Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, Βασίλης Κουκαλάνι
Τραγούδια: Σπύρος Γραμμένος
Σκηνικά- κουστούμια: Δήμητρα Λιακούρα
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κίνηση: Νατάσα Σαραντοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου
Βίντεο- Φωτογραφίες: Χρίστος Φωτιάδης
Οργάνωση παραστάσεων: Υρώ Μιχαλακάκου

Παίζουν: Θάνος Αλεξίου, Ιωάννα Λέκκα, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Δάφνη Δαυίδ,  Κωνσταντίνος Γόγουλος, Βασίλης Κουκαλάνι

Είστε και Φαίνεστε

Μετά την επιτυχία και την μεγάλη αποδοχή της την περασμένη χρονιά η παράσταση «Είστε και Φαίνεστε» συνεχίζεται και φέτος σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με το «Ο Βάσος και η Βιβή» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Μια ιστορία από τα πίσω θρανία. Το έργο καταπιάνεται με ένα από τα πιο κυρίαρχα αλλά και ευαίσθητα θέματα των παιδιών, το σχολικό άγχος και το bullying (σχολικός εκφοβισμός), και ερευνά με ώριμο και υπεύθυνο τρόπο τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε την σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό (Bullying).

Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα,  τηλ. 210 3636144, 210 3625520. «Είστε και Φαίνεστε»: Από 23 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή στις 15:15 και καθημερινές για σχολεία. «Ο Βάσος και η Βιβή»: Πρεμιέρες για εκπαιδευτικούς Κυριακή 16.Οκτωβρίου 12:00 και 15:15 και Δευτέρα 17 Οκτ. 20:00 . Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00 και καθημερινές για σχολεία.