Η φοβιτσιάρα Γκιουλ και η ζωηρή Ιβέρ σε μια φανταστική ταξιδιωτική περιπέτεια εμπνευσμένη από το  επικό μυθιστόρημα του Τζόναθαν Σουίφτ «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ» από 23 Οκτωβρίου

Ένα από τα πιο αισιόδοξα μηνύματα των καιρών –για την θεατρική πιάτσα τουλάχιστον- έρχεται από τις παιδικές σκηνές. Από εκεί που, πλην εξαιρέσεων –να μην ξεχνάμε την Ξένια Καλογεροπούλου-, οι περισσότερες φιλοξενούσαν κακότεχνες και πρόχειρες παραγωγές, τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζονται ταχέως, σε σημείο κάποιες παραστάσεις να διεκδικούν επάξια την προσοχή και του ενήλικου κοινού.

Ανάμεσα στις πιο φιλόδοξες φετινές προτάσεις είναι και «Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Πρόκειται για μια παράσταση εμπνευσμένη από το επικό μυθιστόρημα του Τζόναθαν Σουίφτ «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ» που θα ανεβάσει η ομάδα Huit από 23 Οκτωβρίου.

Δυο λόγια για την υπόθεση:

Τί γίνεται όταν ένα μικρό παιδί πρέπει να ταξιδέψει μακριά από την πατρίδα του και ο κόσμος μοιάζει τεράστιος στα μάτια του; Η μικρή φοβισμένη Γκιουλ, παρέα με το alter ego της, τη ζωηρή Ιβέρ, θα ξεκινήσουν μία απρόβλεπτη ταξιδιωτική περιπέτεια.

Θα γυρίσουν ολόκληρη την υφήλιο, γνωρίζοντας υπό το πρίσμα των ξέφρενων τόπων του Τζόναθαν Σουίφτ, τους πολιτισμούς του κόσμου με τις παράξενες πλευρές τους, τις ξένες συνήθειες και τις μαγικές μουσικές τους! Στο δρόμο τους θα συναντήσουν λιλιπούτειες φυλές, θα αντιμετωπίσουν γιγαντιαία πλάσματα, θα συμβουλευτούν αγάλματα, θα περπατήσουν στα σύννεφα και θα μιλήσουν με άλογα. Θα τρέξουν, θα κολυμπήσουν και θα πετάξουν! Θα βρουν τη δύναμη να κάνουν τη δυσκολία κατόρθωμα, να κάνουν τον ξένο φίλο και να αντλήσουν χαρά βλέποντας τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς.

Στόχος τους, η αναζήτηση μιας χώρας πολύ πιο φωτεινής. Μία αναζήτηση που θα τους προκαλέσει την ανάγκη από το τίποτα να φτιάξουν τα πάντα. Μέσα από τις αποκαλυπτικές διαδρομές και παρακάμψεις του εφευρετικού παιδικού μυαλού, το ταξίδι αποδεικνύεται κυρίως εσωτερικό. Μήπως ο τελικός προορισμός είναι ο αρχικός; Μήπως για να μη νιώθεις ξένος στο σκοτάδι να πρέπει να αντλήσεις το φως από μέσα σου;

Η ιστορική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αποδεικνύεται το ιδανικό σκηνικό για το πέρασμα από μια αφιλόξενη οπτική της πραγματικότητας σε μια γιορτή φωτός, χαράς και αλήθειας, με χιούμορ και ευαισθησία. Παραδοσιακές μουσικές απ’ όλο τον πλανήτη και την Ελλάδα, πρωτότυπα ενορχηστρωμένες από τη Μαρίνα Σάττι, αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα σε οργανικής σημασίας στοιχεία του καιρού μας, ενώ η απίθανη αισθητική του τοπίου, που συνθέτουν ευφυώς ο Πάρις Μέξης και ο Philippe Charpentier, ταξιδεύει τα παιδικά μάτια σε αλλόκοτους και εξωτικούς κόσμους με την ταχύτητα του φωτός!

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία & Δραματουργική επιμέλεια: Ομάδα Huit
Σκηνικά & Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Κινησιολογία: Έλενα Γεροδήμου
Μουσική & Φωντητική διδασκαλία: Μαρίνα Σάττι
Φωτισμοί:  Άννα Σμπώκου
Ψηφιακές προβολές: Philippe Charpentier
Στίχοι: Κωνσταντίνος Μπογδάνος & Δημήτρης Μπογδάνος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Υβόννη Τζάθα
Βοηθός σκηνογράφου: Γιωργίνα Γερμανού
Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Δημητρίου
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζάχος

Παίζουν: Γιάννης Δενδρινός, Λήδα Καπνά, Κωνσταντίνος Κουνέλλας, Γιάννης Λατουσάκης, Κατερίνα Λάττα, Έλενα Μεγγρέλη, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Αθηνά Σακαλή

 Παραγωγή: Σοφή Κουκουβάγια (sofikoukouvagia.com)

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών.

Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.  Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 15:00, Κυριακή 11:30 & 15:00, από 23 Οκτωβρίου. Τιμή εισιτηρίων: 12 ευρώ. Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr, sofikoukouvagia.com, artinfo.gr, τηλ. 210 9213310, καταστήματα Public, Seven Spots, Media Markt.