Το πολύκροτο μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου σε πρώτη εμφάνιση στο ΚΘΒΕ

Ένα έργο-σταθμός για τη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία, το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, ανεβαίνει στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός (Μονή Λαζαριστών) σε διασκευή Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Α. Νιάρχου. Η «σύγχρονη ελληνική ιλαροτραγωδία» -χαρακτηρισμός του συγγραφέα- όπως διαγράφεται μέσα από τις προσωπικές ιστορίες δύο γυναικών, της Εκάβης και της Νίνας, από την αρχή του αιώνα μέχρι την Κατοχή και τον Εμφύλιο, θα ξεδιπλωθεί επί σκηνής μέσα με τη ματιά του ιδρυτή και εμψυχωτή του Θεάτρου Στοά, Θανάση Παπαγεωργίου, στην πρώτη συνεργασία του με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Σημειώνει ο σκηνοθέτης: «“Το τρίτο στεφάνι” δεν καταδεικνύει την Ελλάδα που πέρασε μέσα από ιστορικά γεγονότα ή ντοκουμέντα. Είναι οι άνθρωποι που έχτισαν την ιστορία, εκείνοι που με τον τρόπο της σκέψης και της ζωής διαμόρφωσαν τις συνθήκες της πνευματικής της ανάπτυξης. Επειδή μία χώρα οργανώνει τη ζωή της και πορεύεται έτσι όπως θέλει ο λαός της, γιατί αυτός είναι η χώρα. Κι αν αυτός ο λαός άγεται και φέρεται από τις πολιτικές συνθήκες, δεν παύει να την διαμορφώνει».

Η ταυτότητα της παράστασης:

Διασκευή: Σταμάτης Φασουλής, Θανάσης Α. Νιάρχος
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία-Φωτισμοί: Θανάσης Παπαγεωργίου
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Λέα Κούση
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κοραλία Τσόγκα
B’ βοηθός σκηνοθέτη: Κική Στρατάκη
Βοηθός σκηνογράφου: Δανάη Πανά
Βοηθός ενδυματολόγου: Ήρις Τσαγκαλίδου
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Στο ρόλο της Εκάβης, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στην πρώτη της συνεργασία με το ΚΘΒΕ.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Αλέξη, Μομώ Βλάχου, Θανάσης Δισλής, Έφη Δρόσου, Γιώργος Ευαγόρου, Ελένη Ζιάννα, Ελένη Θυμιοπούλου, Θόδωρος Ιγνατιάδης, Γιάννης Καραμφίλης, Δημήτρης Κολοβός, Βασίλης Λέμπερος, Άννα Μαντά, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Χρίστος Νταρακτσής, Λίλιαν Παλάντζα, Χάρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Μαριάννα Πουρέγκα, Θάλεια Σκαρλάτου, Τζένη Σκαρλάτου, Θόδωρος Σκούρτας, Μάρα Τσικάρα, Κοραλία Τσόγκα, Μαρία Χατζηϊωαννίδου, Άννη Χούρη.

Συμμετέχουν: Γιάννης Καράμπαμπας, Χρήστος Διαμαντούδης και οι μικροί Αχιλλέας Νεραντζής & Δημήτρης Στόκας.

Το Τρίτο Στεφάνι, Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη. Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 20:00, Κυριακή 19:00, από 7/10/2016. Τιμές εισιτηρίων: Από 5 € έως 13 €, άνεργοι & ΑΜΕΑ δωρεάν. Προπώληση εισιτηρίων: Βασιλικό Θέατρο,Τρίτη -Κυριακή 8:30-21:30, Ταμείο Μονής Λαζαριστών 16:30-21:30 (μόνο ημέρες παραστάσεων), Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας, Δευτέρα- Τετάρτη- Σάββατο 10:00-15:30, Τρίτη-Πέμπτη -Παρασκευή 10:00-14:00 & 17:30-21:30, τηλ. 2315 200200, www.ntng.gr