Η παράσταση της ομάδας Ηippo στο Θέατρο 104 είναι μια γιορτή του θεάτρου που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες με νεανική φλόγα

Η «Ωραία Κοιμωμένη» ανήκει σε εκείνη την κατηγορά των «έργων» που έχουν ευτυχήσει στις μεταφορές τους στα χέρια διάσημων συγγραφέων, συνθετών, χορογράφων και σκηνοθετών. Η ιστορία της, μια ιστορία αγάπης, είναι από εκείνες που, αντί να φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου, αναγεννώνται διαρκώς μέσα από την  προσωπική εμπειρία και τις διαφορετικές καλλιτεχνικές επεξεργασίας.

Η θεατρική ομάδα Hippo προσέγγισε το κλασικό παραμύθι μέσα από μια διαφορετική, σύγχρονη οπτική, κάνοντας χρήση τεχνικών σωματικού θεάτρου, χορού και τραγουδιού, αναδεικνύοντας τα συγκινησιακά και κωμικά στοιχεία της πλοκής. Στόχος των συντελεστών της ομάδας είναι να μιλήσουν στο μυαλό και στην ψυχή των παιδιών για θέματα που τα αφορούν άμεσα: την προσωπική ευθύνη, την προσωπική ελευθερία και τη σχέση με τους γονείς.

«...Τότε κι οι δυο οι βασιλείς, πήρανε προφυλάξεις, έβγαλαν νόμους ειδικούς, προστάγματα, διατάξεις:

»Από παντού εξαφάνισαν κάθε τύπου μαχαίρι, για να μην πάει να τρυπηθεί της κόρης τους το χέρι.

»Κατήργησαν με προσοχή τα αιχμηρά σημεία και τα στρογγυλοποίησαν για να χουν ηρεμία,

»Έτσι την κόρη τους νομίζαν πως θα σώσουν κι από της μοίρας το γραφτό πως θα την γλιτώσουν...

»Η ηρωίδα μας επιθυμεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Παρά τους περιορισμούς θα τρυπηθεί και θα πέσει σε έναν πολύ βαθύ ύπνο, που φτάνει μέχρι το σήμερα...θα ξυπνήσει άραγε η Κοιμωμένη ή όχι; Η Ωραία Κοιμωμένη² αποτελεί άλλη μια πρωτότυπη ιδέα της ομάδας Hippo που δημιουργεί έναν πλούσιο παραμυθένιο κόσμο με δύο υπερ-ηθοποιούς, οι οποίοι τα κάνουν όλα!»

Η ομάδα Hippo αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Η ενώ παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις την περίοδο 2013-2015.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Παίζουν: Βαλεντίνα Κάντα, Γιώργος Σοφικίτης
Κείμενο: Καλλιόπη Φύκαρη
Μουσική - Σκηνοθεσία: Ηippo (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)
Σχεδιασμός δραστηριότητων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, ομάδα Hippo
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Μάσκα: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Χάρης Πεχλιβανίδης, Hippo
Τραγούδι αρχής & τέλους: Νάσος Πατσίκας
Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος, Ευριδίκη Παπαοικονόμου
Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Η Ωραία Κοιμωμένη², Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός). Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00 από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 26 Μαρτίου. Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία σε ειδικές τιμές στο χώρο του κάθε σχολείου ή στο θέατρο μετά από συνεννόηση. Υπεύθυνη επικοινωνίας για τις καθημερινές παραστάσεις: Κατερίνα Συναπίδου τηλ 6949009699. Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου από τις 16/09, στο Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και στα καταστήματα Public, Sevenspots, Reload, Media Markt Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία). Πληροφορίες: Τηλ. 210 3455.020