Η Άλκη Ζέη για το Κιβώτιο στις 7 Οκτωβρίου

Η Άλκη Ζέη για το Κιβώτιο στις 7 Οκτωβρίου

Ο κύκλος συζητήσεων για το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου εγκανιάζεται φέτος στο Studio Μαυρομιχάλη με την Άλκη Ζέη

Η θεατρική διασκευή του μοναδικού μυθιστορήματος του Άρη Αλεξάνδρου στο μικρό θεατράκι των Εξαρχείων με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο άγγιξε πέρυσι ευαίσθητες χορδές. Φέτος, η σχετική παράσταση επαναλαμβάνεται –ταξιδεύει και στη Θεσσαλονίκη-, με τους ίδιους συντελεστές και με την ίδια «αγωνία» για την ιστορική και την καλλιτεχνική αλήθεια.

Τις παραστάσεις θα ακολουθούν συζητήσεις με το κοινό και «επιφανείς» καλεσμένους, που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το έργο και την εποχή στην οποία τοποθετείται μέσα από τα προσωπικά βιωματά τους και τις γνώσεις τους.

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου με την Άλκη Ζέη, συγγραφέα και σύζυγο του Γιώργου Σεβαστίκογλου, με τον οποίο πέρασε πολλά χρόνια στη Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια στο Παρίσι ως πολιτική εξόριστη. Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η Δρ. Θεατρολογίας Κωνσταντίνα Ζηροπούλου.

Το blog της παράστασης: http://kivotio.tumblr.com/

Η ταυτότητα της παράστασης:

Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία: Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική: Γιώργος Νινιός

Παίζει ο Φώτης Μακρής

Ομάδα θεατρολόγων: Μελίνα Πλαστή, Εύη Κουκοράβα, Μάρθα Κοσκινά.                                                                                

Το Κιβώτιο, Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, τηλ. 2106453330. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή στις 21:00. Κανονικό 10 ευρώ, φοιτητικό, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών 8 ευρώ, άνεργοι, ατέλειες 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/studio-mavromixali/to-kivotio/

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο