Το συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους που συνεχίζεται για 3η χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συμπληρώνει 400 παραστάσεις την 1η Απριλίου

Η φαντασμαγορική παραγωγή σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη που εμπνέεται από το διάσημο έργο του Ιούλιο Βερν επιστρέφει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από 23 Οκτωβρίου (πρωινές παραστάσεις) και 19 Νοεμβρίου (απογευματινές παραστάσεις).

Ενάμιση σχεδόν αιώνα μετά την έκδοσή του (1873), με αμέτρητες επανεκδόσεις σε δεκάδες γλώσσες, κινηματογραφικές και θεατρικές μεταφορές, «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» αποτελεί τον κορμό για ένα πρωτότυπο θεατρικό πολυθέαμα με χιούμορ, δράση, ζωντανή μουσική και τραγούδια από όλο τον κόσμο, και διαδραστικές  βιντεοπροβολές. Για παιδιά από 6 ετών και άνω.

Με αφορμή ένα στοίχημα, ο Φιλέας Φογκ θα ξεκινήσει από το Λονδίνο για τον γύρο του κόσμου με τρένο, πλοίο, ποδήλατο, έλκηθρο... ακόμα και με ελέφαντα! Μαζί με τον πιστό αλλά αγαθό υπηρέτη του Πασπαρτού και τον  επίμονο αστυνόμο Φιξ ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη, γνωρίζουν αλλιώτικους ανθρώπους, αντιμετωπίζουν απρόοπτες καταστάσεις και καταφέρνουν να σώσουν την πριγκίπισσα Αούντα, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή!

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη
Θεατρική διασκευή: Γιώργος Γαλίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης
Μουσική διδασκαλία: Άλκηστις Ραυτοπούλου
Video design: Σπύρος Ρασιδάκης, Αλέξανδρος Τσερέπας
Χορογραφία: Πέπη Ζαχαροπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης 
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέπη Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Αργυρώ Κουρουπού

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αγγέλου, Τίνα Γιωτοπούλου, Δημήτρης Διακοσάββας, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Πάνος Παπαγεωργόπουλος, Κωνσταντίνος Πέτρου, Βασίλης Πουλάκος, Στέφη Πουλοπούλου, Σαμψών Φύτρος.

Μουσικό συγκρότημα Vice Versa

Άλκηστις Ραυτοπούλου: πιάνο-πλήκτρα
Φώτης Μυλωνάς: μπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, νέι, μπανσούρι, μεταλλόφωνο
Σωκράτης Γανιάρης: τύμπανα, κρουστά
και ο Απόστολος Θεοδοσίου: κιθάρες-ηχητικά εφέ

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο, ώρα έναρξης 15:00, Κυριακή, ώρα έναρξης 11:30 π.μ., Τρίτη-Παρασκευή, παραστάσεις για σχολεία, ώρα έναρξης 10:00 π.μ.. Τιμές εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος). Πληροφορίες για το κοινό: τηλ. 210 7282333. Πληροφορίες για σχολεία: 210 8668572, 210 8658902