Ο μονόλογος της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χιονίας Χιωτέλλη με την Ευφροσύνη Μακρίδου

Επτά χρόνια από την κυκλοφορία της νουβέλας της Λένας Κιτσοπούλου «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α» (εκδόσεις Κέδρος) και την πρώτη παράσταση του έργου στο Εθνικό σε σκηνοθεσία της συγγραφέως με την Μαρία Πρωτόπαπα στον κεντρικό ρόλο, η Μαιρούλα ζωντανεύει εκ νέου στη σκηνή του θεάτρου Χυτήριο.

Ακτινογραφία μια ολόκληρης γενιάς γυναικών που στο γύρισμα του αιώνα έκλεισαν τα 35 (και τα 40), μονίμως ανικανοποίητη, χωρίς να είναι σαφές το γιατί, η Μαιρούλα αναζητεί πρόσχημα για να πέσει όσο χαμηλά γίνεται, για να δραπετεύσει από τη μετριότητα των σχέσεων, του επαγγελματικού πάρε-δώσε και των εγκόσμιων γενικότερα. Οτιδήποτε είναι προτιμότερο από τη συνέχιση αυτής τής χωρίς γεύση και συγκινήσεις ζωή.

Και κάπως έτσι ξεκινά η κάθοδος της Μαιρούλας προς τον «άγιο» πάτο της λύτρωσης και του θανάτου. Μιας καθόδου με πολύ χιούμορ –κι όμως!-, με αθυροστομία  και με προφανή την αγωνία της ηρωίδας… κάποιος να την προσέξει.

«… και ευχαριστώ την ελληνική ντομάτα που η ανάμνηση της γεύσης της μου προκαλεί ακόμα ανατριχίλα. Αλλά ευχαριστώ και την αλλοίωσή της η οποία μου δίνει πολλές φορές λόγο να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους επαναλαμβάνοντας τη φράση, «ρε, που πήγε εκείνη η ντομάτα, ρε, που πήγε εκείνη η ντομάτα;»

Θα έχει διπλό ενδιαφέρον να δούμε πόσο άλλαξε η «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α» τα χρόνια που πέρασαν από το 2009.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Kείμενο: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνοθεσία: Χιονία Χιωτέλλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δομίνικος Κουρίνος
Σκηνοθεσία βίντεο: Δημήτρης Παπούλιας
Μοντάζ βίντεο: Δημήτρης Γεράρδης
Φωτογραφία αφίσας: Λάμπρος Μέντζος (studio m)
Οργάνωση Παραγωγής: Σοφία Κεκερίδη

Ερμηνεία: Ευφροσύνη Μακρίδου

Επί σκηνής: DJ FreeStone
Φιλική συμμετοχή: Μαρία Σάλτη

Στο βίντεο εμφανίζονται: Άννυ Ζερβού, Αγγελική Καλοβυρνά, Τζέιμς Κωνσταντινίδης , Μαριέττα Παπαδάκη, Αρετή Περαντινού, Έφη Σακελλαρίου

Happy  Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., Σημείο Πολιτισμού Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Αθήνα, τηλ. 210 3412313. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή & Δευτέρα  23, 24, 30, 31 Οκτωβρίου & 6,  7 Νοεμβρίου, ώρα 21:00, από 23 Οκτωβρίου. Τιμές εισιτηρίων: 12 € κανονικό, 8 € μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, άνεργοι)