Η παιδική παράσταση της ομάδας Λώτινος Ήλιος για το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του ανεβαίνει με την υποστήριξη του Αρκτούρου

Στο Μεγάλο Δικαστήριο του Σύμπαντος ο αέρας, η θάλασσα, η βροχή και η βροχούλα, το δάσος και ο εκπρόσωπος των ζώων, κατηγορούν τον άνθρωπο για τα οικολογικά προβλήματα. Συμβολικά ζητούνται ευθύνες από ένα παιδί ως εκπρόσωπο των ανθρώπων και «μελλοντικό καταστροφέα». Η Γη επεμβαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου! Αυτός που πραγματικά φταίει είναι ο Δράκος της αδιαφορίας!».

Το παιδί, πρόθυμα αναλαμβάνει την αποστολή να βρει κάτι πραγματικά άχρηστο. Σε ένα υπέροχο ταξίδι περιπέτειας και γνώσης ανακαλύπτει τις οικολογικές ισορροπίες, γίνεται φίλος με ζώα, πουλιά, μυρμήγκια και δέντρα και σώζει το δάσος με τη βοήθεια της σύννεφο-πυροσβεστικής.

Όταν συναντιέται με τον «Δράκο της Αδιαφορίας» αποπροσανατολίζεται. Αφυπνίζεται, όμως, από τους εμπνευσμένους «Ανακυκλωτές» που με φαντασία μεταμορφώνουν «άχρηστα» αντικείμενα σε μουσικά όργανα….

«Υπάρχει μία μυστική σύνδεση ανάμεσα στον Άνθρωπο, τη Φύση και την Αγάπη! Πότισε με Αγάπη τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σου και θα δεις τον κόσμο γύρω σου να ομορφαίνει!»

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενα-Στίχοι: Άννα Παπαμάρκου - Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Σταματίου
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Μάσκες: Κατερίνα Θεοφανοπούλου
Σκηνογραφία: Απολλωνία Θεοχάρις
Videο Art: Λεωνίδας Ψέλτουρας
Μουσική Επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος
Φωτογραφία: Studio Κορέσης

Παίζουν: Μαρία Λογοθέτη, Στέφανος Αλεξόπουλος, Ρωμανός Κατανάς

Φιλική συμμετοχή: Αριέττα Μουτούση (κινηματογραφικά στο ρόλο της Γης) και Θανάσης Τσαλταμπάσης (δανείζει τη φωνή του στο ρόλο του Δράκου της Αδιαφορίας)

Το τραγούδι «Μια αγκαλιά από τη Γη» έχει συνθέσει και ενορχηστρώσει ο Στάθης Σκουρόπουλος και τραγουδά η νεανική χορωδία Λεοντείου Ν. Σμύρνης σε διεύθυνση Κατερίνας Βασιλικού.

Το τραγούδι της γης, Θέατρο Άνεσις, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι. Τελευταίες πααρστάσεις: Σάββατο 19 και 26 Νοεμβρίου στις 17:00 για το κοινό, Δευτέρα - Παρασκευή στις 10:00 για τα σχολεία. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, παιδικό 8€, πολυτέκνων/ ανέργων 8€, παραστάσεις για σχολεία ειδική τιμή. Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ. 211 4111110. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ. 11786, καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.

Το παραμύθι της παράστασης διατίθεται και σε πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο που συνοδεύεται από c.d.με το δραματοποιημένο παραμύθι και τα τραγούδια της παράστασης.