Οι τρεις πρώτοι που θα στείλουν μήνυμα με το ονοματεπώνυμό τους και την ένδειξη "Κουκουμπλής" στο [email protected] θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση του έργου στο Θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις την Κυριακή 23 Οκτωβρίου. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω μέιλ.

Όταν μιλάμε για διαδραστική παράσταση, το εννοούμε. Ακόμα και ψωμί , φρέσκο, ολόφρεσκο, ζυμωμένο από τα χεράκια τους, θα γευτούν οι μικροί θεατές στην έξοδο από το θέατρο, μια μοσχομύριστη ανάμνηση για να την κουβαλούν μαζί τους όλη την εβδομάδα.

Τρία λαϊκά παραμύθια, «Το πιο γλυκό ψωμί» (από τη συλλογή Δ. Λουκάτου), «Ο Κουκουμπλής» (από τη συλλογή Μαρούλας Κλιάφα), «Η Βασιλοπούλα και το άλας» (από τη συλλογή Ελπινίκης Σταμούλη - Σαράντη) αποτελούν τον κορμό της παράστασης που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Ένας βασιλιάς που χάνει την όρεξή του... Μένει βλοσυρός, κατσούφης και αδιάφορος μπροστά στα πιο εκλεκτά εδέσματα που του ετοιμάζουν οι αρχιμάγειρες του παλατιού. Μόνη γιατρειά, να βγει έξω στον αγρό, να ζήσει την κάθε στιγμή στον κύκλο του σταριού και να γευτεί Το πιο γλυκό ψωμί, αυτό που ζύμωσε με τον ιδρώτα του.

Κάπου εκεί, ένας γέρος και μια γριά (κατσούφηδες κι αυτοί, γκρινιάρηδες κι όλο μαλωμένοι) βρίσκουν τη χαρά της ζωής σε ένα πλάσμα παράξενο, στον Κουκουμπλή. Κι όταν εκείνος χάνεται, βρίσκουν δίπλα τους όλο το χωριό να τους στηρίζει και να τους συμπονά…

Αντλούν δύναμη από αξίες σαν αυτές που φωτίζει το παραμύθι  Η Βασιλοπούλα και το άλας: από την δύναμη της αγάπης που δεν περιμένει ανταπόδοση, που δεν γυαλίζει, δεν αποτιμάται αλλά είναι καθάρια και στέρεα, όπως το αλάτι της γης…

Με ζωντανή μουσική (νταούλι, λαούτο, φλογέρα και ούτι), με χορό, παντομίμα και μάσκες, με χιούμορ και σοβαρότητα, η παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος που γοήτευσε πέρυσι μικρούς και μεγάλους επαναλαμβάνεται κάθε Κυριακή, στο Θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις, στο Γκάζι.

Τις καθημερινές «Ο Κουκουμπλής», όπως και όλες οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας, ταξιδεύει στα σχολεία, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία στα παιδιά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους.

«Ο Κουκουμπλής», Θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός). Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ , έκπτωση 10% για ομάδες άνω των 10 ατόμων, δωρεάν είσοδος για τους εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με απαραίτητη την κράτηση θέσης στο 6947 421432 & την επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας. Πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 210 3425170 & 6973 453881. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr