Η παράσταση βασισμένη στα ποιητικά αφηγήματα του Κώστα Καρτελιά και στις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Μιχάλη Γρηγορίου με τον Χρήστο Κάλοου και την Ioustina Maciaszek κάνει πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου

Το «Μπλοκ Ιχνογραφίας» σε σκηνοθεσία  Άννας Σωτρίνη είναι μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Κώστα Καρτελιά (εκδόσεις Αιγόκερως, 2014).  Σε αυτή ένας άνδρας, λίγο πριν από το «τέλος», κάνει απολογισμό της ζωής του. Παρατηρώντας την πραγματικότητα και ανατρέχοντας διαρκώς στη μνήμη, όπου πρωταγωνιστεί η μορφή μιας γυναίκας, διατρέχει όλη την γκάμα των εμπειριών του: φιλία, έρωτα, παιδική ηλικία, οικογένεια, Θεό, ζωή  και θάνατο. Το εσωτερικό ταξίδι του ήρωα εικονοποιείται καλειδοσκοπικά με την παρεμβολή των τραγουδιών του Μιχάλη Γρηγορίου που ακούγονται a capella -ή με την συνοδεία ενός βιολιού- και ενός video που σκηνοθέτησε ο Ευάγγελος Κάλλοου.

Η σκηνοθέτις Άννα Σωτρίνη, η οποία έχει ασχοληθεί από το 1994 με τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία μιας μεγάλης γκάμας λογοτεχνικών κειμένων (από τον «Λάμπρο» του Διονύσιου Σολωμού έως το Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου) «κουρδίζει» μια παράσταση που παίζει με το χρόνο. Ο Χρήστος Κάλλοου, επιστρέφοντας από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας , όπου  έπαιξε στο “Sunset at the Villa Thalia” του Alexi Kaye Campbell, μαζί με την Ioustina Maciaszek υποδύονται τους δυο σχεδόν αρχετυπικούς ρόλους του άνδρα και της γυναίκας.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Δραματουργική επεξεργασία/σκηνοθεσία /σχεδιασμοί φωτισμών: Άννα Σωτρίνη
Μουσική: Μιχάλης Γρηγορίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Video: Ευάγγελος Κάλλοου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Πιταούλη

Διανομή: Χρήστος Κάλλοου, Ioustina Maciaszek.

Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν οι: Μαρία Μπονδούκα, Θάλεια Κουντουράκη, Ιωάννα Πιταούλη, Λίνα Νταμάνη και Μαρίνα Τσιαμαντά.

Μπλοκ Ιχνογραφίας, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ. 210 3418550. Ημέρες και ώρες  παραστάσεων: 29 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου καθημερινά, 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Ιδρύματος, στο www.mcf.gr, στο τηλ. 210 3418579, από την Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), στα καταστήματα Forthnet και στο Seretis travel, Πανεπιστημίου 61, Αθήνα, τηλ. 210 3251295.