Μια μουσική παράσταση της Φένιας Παπαδόδημα με θέμα τον νόστο και αποσπάσματα της Οδύσσειας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Με αβύθιστο πλοίο παρομοιάζουν τον νόστο οι συντελεστές της παράστασης «Είμαι ο Οδυσσέας» (Je suis Ulysse), της μουσικοθεατρικής σύνθεσης σε σκηνοθεσία Φένιας Παπαδόδημα που ανεβαίνει την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο στο πλαίσιo των εκδηλώσεων «Λέξεις επί σκηνής» με την συμμετοχή του Grace Flowers Quintet.

H νέα γαλλίδα ηθοποιός Anne Cantineau και η Φένια Παπαδόδημα ερμηνεύουν σύγχρονα λογοτεχνικά κείμενα με θέμα τον νόστο ( Χάνα Άρεντ, Ζακ Λακαριέρ, Μπαρμπαρά Κασσέν, Χρήστο Αγγελάκο και τον Ζαφείρη Νικήτα) στα ελληνικά και τα γαλλικά με θέμα τον νόστο καθώς και αποσπάσματα της Οδύσσειας και ορφικούς ύμνους, σε μια παράσταση με οδηγό την μουσική. 


Φένια Παπαδόδημα

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, σε σύμπραξη με το Elaionas Festival, ο Νίκος Ξυπολυτάς Δρ. Kοινωνιολογίας με ειδίκευση σε θέματα εργασίας και μετανάστευσης, ο Άρης Ασπρούλης  ΥΔ. Kοινωνιολογίας και Διευθυντής Επικοινωνίας και Προβολής του Θεάτρου Τέχνης και οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές του φεστιβάλ, Γιώργος Παλαμιώτης και Φένια Παπαδόδημα, θα πραγματοποιήσουν μία ανοιχτή συζήτηση με το κοινό πάνω στις θεματικές Ψυχή και πόλις – Νόστος και Οδύσσειες.


Γιώργος Παλαμιώτης

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σύλληψη - Επιλογή κειμένων – Μουσική  - Ερμηνεία: Φένια Παπαδόδημα
Ανάγνωση κειμένων: Anne Cantineau & Φένια Παπαδόδημα
Συμμετέχουν φιλικά οι νέοι ηθοποιοί  Αλέξανδρος Αχτάρ και Ευαγγελή Φίλη και η μουσικός Ειρήνη Τριανταφυλλίδη.

Συμμετέχουν οι μουσικοί (Grace Flowers Quintet):

Φένια Παπαδόδημα (φωνή, αφρικάνικη άρπα n’ goni, λούπες)
Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα)
Λεωνίδας Σαραντόπουλος (φλάουτο)
Γιώργος Παλαμιώτης (ηλεκτρικό μπάσο)
Κώστας Σιδηροκαστρίτης (ηλεκτρική κιθάρα)

Είμαι ο Οδυσσέας | Je suis Ulysse, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19:00. Είσοδος Ελεύθερη


Anne Cantineau