Η ηθοποιός επέστρεψε στο θεατρικό σπίτι της, το Θέατρο Διάνα, με μια σύγχρονη αλληγορία για την Ευρώπη της οικονομικής, πολιτικής και ηθικής κρίσης, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Το ψυχολογικό θρίλερ «Για μια ανάσα…» (How to hold your breath) της πολυβραβευμένης Ζίνι Χάρις άφησε το στίγμα του στη θεατρική Αθήνα σε απόδοση της Ελένης Ράντου με την ίδια στον κεντρικό ρόλο. Το έργο (του 2015), που έκοψε την ανάσα των θεατών στο Royal Court του Λονδίνου την περασμένη σεζόν, είναι ένα ταξίδι στη σημερινή Ευρώπη του καθημερινού αγώνα για την επιβίωση, στους φόβους και στις αγωνίες μας.

Η Άννα, η κεντρική ηρωίδα του έργου, κυνηγάει το όνειρο μιας καριέρας ως στέλεχος επιχείρησης. Για να πετύχει το στόχο της επιδίδεται σε έναν μαραθώνιο συνεντεύξεων – συναντήσεων σε διαφορετικά σημεία της Ευρώπης. Μαζί της, στην περιπλάνησή της στην Ευρώπη της κρίσης, σέρνει την έγκυο αδερφή της, τους θεούς και τους δαίμονες που την κατατρύχουν, το όραμα μιας Ιθάκης που απομακρύνεται διαρκώς. Φάουστ και Οδυσσέας μαζί, η Άννα γίνεται εναλλάξ θύμα και θύτης, αποδεικνύοντας περίτρανα το πόσο ανυπεράσπιστος είναι ο δυτικός άνθρωπος απέναντι στη λαίλαπα του χρήματος, στην απομόνωση και στην εσωστρέφεια της εποχής. 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Απόδοση κειμένου: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Δήμητρα Χίου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος 
Μουσική: Ναλίσσα Γκρήν
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Ματζιάρης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Ράντου, Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Ηλίας Μελέτης, Κρίς Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης

Για μια ανάσα..., Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 210 3626596. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, 20:00, Πέμπτη, 20:00, Παρασκευή, 21:00, Σάββατο, 21:00, Κυριακή, 19:30, έως 9 Απριλίου. Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, πλατεία 19 ευρώ, εξώστης 17 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ, ανέργων 12 ευρώ, Πέμπτη, γενική είσοδος 17 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ, ανέργων – συνταξιούχων 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr (για αγορά εισιτηρίων μία εβδομάδα πριν, τιμή 15 ευρώ).