Η συγκλονιστική παράσταση της ομάδας Fly Theatre, βασισμένη στη μαρτυρία της Αγγελικής Ματθαίου, μιας πρόσφυγος από τις Νέες Φώκαιες, επαναλαμβάνεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας υπαγορεύει το κείμενο στην αρχή της παράστασης, είναι «…παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης». Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της, όταν η ηρωίδα ήταν μόλις 6 χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας, στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο.

Η ιστορία της όπως την αφηγήθηκε η ίδια εβδομήντα χρόνια μετά από τα δραματικά γεγονότα (διαβάστε ΕΔΩ) εκείνης της εποχής έγινε θεατρικό έργο που έκανε πέρυσι πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τους Fly Theatre, τη θεατρική ομάδα που συγκροτούν η Κατερίνα Δαμβόγλου και ο Robin Beer.

Τώρα η ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα μετά από την ολοκλήρωση των παραστάσεων του «Μαγικού Αυλού» στο Λονδίνο, σε σκηνοθεσία Σάιμον Μακ Μπέρνυ, για να παρουσιάσει ξανά για ένα μήνα περίπου την «Αγγελική», την θεατρική μεταφορά της ιστορίας της Αγγελικής Ματθαίου για τρεις ηθοποιούς οι οποίοι με απλά μέσα, κουκλοπαιχτική, μιμική και τα σώματά τους, αφηγούνται το ταξίδι της ζωής της ηρωίδας.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Διασκευή: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία - Συνδημιουργία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert
Σκηνικά - Κοστούμια: Fly Theatre
Ειδικές κατασκευές: Ερμίνα Αποστολάκη
Σχεδιασμός Φωτισμών & Ήχου: Fly Theatre
Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. «Βασίλης Δαμβόγλου»

Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Νεκτάριος Θεοδώρου

Αγγελική, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9212900. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 21:15, Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:00, από 11 Νοεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου. Τιμές εισιτηρίων: Παρασκευή: Κανονικό 12€, Φοιτητικό 10€,  Ανέργων 8€, Σάββατο-Κυριακή: Κανονικό 13€, Φοιτητικό / Ανέργων 10€. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία