Η κωμωδία του Δημήτρη Αλεξίου κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Coronet το Σάββατο 19 Νοεμβρίου από έναν ενθουσιώδη θίασο νέων ηθοποιών

Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων («Caveman») δεν μένει πια εδώ. Μετά από πολύχρονη παραμονή μάζεψε τα μπογαλάκια του και την έκανε… Το κενό ήταν, όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, δυσαναπλήρωτο. Γι’ αυτό το θέατρο Coronet προκήρυξε κοτζάμ διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου, με θέμα «Ελληνικά Κείμενα 2016». Τον  διαγωνισμό κέρδισε ο γνωστός συγγραφέας Δημήτρης Αλεξίου («Αμαρτωλά θαύματα», «Αλάτι κόκκινο» και «Πικρά κεράσια», όλα από τις εκδόσεις Διόπτρα), οπότε voilà…

«Θα σε δω στην πρεμιέρα». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου θεατρικού έργου που θα κάνει πρεμιέρα στη σκηνή το Σάββατο 19 Νοεμβρίου από ένα θίασο εννέα νέων ταλαντούχων ηθοποιών.

Δυο λόγια για την υπόθεση:

Ο θίασος σε κάποιο αθηναϊκό θέατρο ετοιμάζεται για την αποψινή πρεμιέρα της παράστασης «Κίτρινα τριαντάφυλλα». Το «ετοιμάζεται» βέβαια είναι σχήμα λόγου, αφού τίποτα δε φαίνεται να πηγαίνει καλά. Τα σκηνικά δεν είναι έτοιμα, ένας ηθοποιός είναι στη φυλακή, ένας άλλος πάσχει από αμνησία, η καινούργια στάρλετ είναι χαζή  και ατάλαντη, συμβαίνουν διαρκώς ατυχήματα και το βοηθητικό προσωπικό του θεάτρου περνάει μία δολοφονική κρίση ζήλιας. Ο σκηνοθέτης που βρίσκεται στα πρόθυρα του εγκεφαλικού θέλει να αναβάλλει την πρεμιέρα, αλλά ο συγγραφέας του έργου που είναι και θιασάρχης και παραγωγός του, αρνείται εξαιτίας ενός συμβολαίου που θα του στοιχίσει πολύ. Επομένως η παράσταση θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα sold out και με παρόντα τον μεγαλύτερο κριτικό θεάτρου της χώρας. Πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα; Στο θέατρο, πολύ!

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κρασαδάκης
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κουστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Φωτισμοί: Νίκος Κουιτζίου                                                                      
Στίχοι-μουσική: Δημήτρης Αλεξίου
Παραγωγή: Θέατρο Coronet

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Αλεξίου Δημήτρης, Καλομοίρη Πολυτίμη-Αλεξάνδρα, Καραμπίνης Γιώργος, Κλήμη Κατερίνα, Μπεκρής Γιώργος, Παπαδόπουλος Μάρκος, Ραβνιωτόπουλος Κων/νος, Τσάβεζ Ναταλί.

Φιλική συμμετοχή: Μελίδου Τατιάνα

Θα σε δω στην πρεμιέρα, Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00, από 19 Νοεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία Α: Γενική είσοδος 18 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό/ανέργων/65+) 10 ευρώ, Πλατεία Β: Γεν. είσοδος 15 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό/ανέργων/65+) 10 ευρώ, Θεωρείο: Γενική. είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό/ανέργων/65+) 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου (τηλ. 210 7012123), στα www.viva.gr, www.public.gr και στα καταστήματα Public.