Το Νέο Ελληνικό Θέατρο και ο Γιώργος Αρμένης μας προσκαλούν να γελάσουμε με… τα χάλια μας και μας κάνουν δώρο το ένα στα δύο εισιτήρια

Καταρχήν, η προσφορά. Το Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη κάνει δώρο στο κοινό του το ένα στα δύο εισιτήρια στις παραστάσεις της Τετάρτης (20:00), Πέμπτης (21:00) και Παρασκευής (21:00). Όσοι κάνετε τις κρατήσεις σας τηλεφωνικά στο 210 8253489 θα πληρώσετε δείτε το έργο με 15 ευρώ τα δύο άτομα.

Και τώρα θα μιλήσουμε για το έργο. Ο Γιώργος Αρμένης, δημιουργός του πασίγνωστου «Μαντζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια» επιστρέφει με μια ακόμα κωμωδία εμπνευσμένη από την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις, γνώριμα. Μία οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλια του αιωνόβιου Δήμου. Παιδιά, συμπεθέρες, γαμπροί, ανήψια, εγγόνια, όλο το σόι του παππού. Αυτή η σύναξη είναι η Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του μέλλοντος. Με τραγούδια, χαρές, χορούς, πειράγματα, γκρίνιες, υποσχέσεις, ελπίδες, κλάματα, μνήμες και όνειρα.

Μέσα από τους χαρακτήρες γεννιέται και προεκτείνεται το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, που ταλανίζει χρόνια τώρα τη χώρα. Η κωμωδία αρχίζει και  απογειώνεται με σουρεαλιστικές καταστάσεις, που ακούγονται απίστευτες κι όμως είναι τόσο αληθινές, μέσα από ένα πειρατικό σταθμό, με το Δήμο να αφουγκράζεται τον παραλογισμό τους, λέγοντας «Άσε να μη μιλήσω καλύτερα»…

Την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, τίμησαν με την παρουσιά τους ο Γιάννης Καψής, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Χρήστος Λεοντής, η Εύα Κοταμανίδου, ο Φώτης Κουβέλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σπύρος Χαλβατζής, ο Ηλίας Λογοθέτης, ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο Κώστας Μπίγαλης, ο Διονύσης Τσακνής, η Κερασία Σαμαρά, η Νικολέτα Βλαβιανού, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Διαμαντής Καραναστάσης, η Μαρία Ζαχαρή, η Άννα Μονογιού, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Αντιγόνη Ψυχράμη, η Ευσταθία  κ.ά.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης
Σκηνογραφία: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική Επιμέλεια: Κατερίνα Αντωνιάδου
Βίντεο: Ελένη Πολιτοπούλου

Ερμηνεύουν: Γ. Αρμένης, Κ. Φλωκατούλας, Ηλ. Ζερβός, Χ. Ευθυμίου, Μ. Γεωργιάδης,  Ιωάννα Ζιάννη, Κ. Αντωνιάδου, Σ. Νίνης, Θαν. Τσάκαλος.

Άσε να μη μιλήσω καλύτερα, Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη, Σπυρίδωνος Τρικούπη 34 Εξάρχεια, τηλ.: 210 8253489. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη (λαϊκή) στις 20:00, Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο (λαϊκή) στις 18:00, (βραδινή) στις 21:00, Κυριακή στις 20:00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, λαϊκή, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, 10 ευρώ, ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.

Σκηνές από την πρεμιέρα: